Заместник-министър Найденов връчи дипломи на първите служители на МРРБ, обучени за работа с ГИС със свободен лиценз

Включиха се 30 експерта на ведомството.

 24.02.2024 08:08
Заместник-министър Найденов връчи дипломи на първите служители на МРРБ, обучени за работа с ГИС със свободен лиценз

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Николай Найденов връчи дипломите на първите служители на министерството, обучени за работа с географска информационна система със свободен лиценз QGIS. В проведеното по негова инициатива обучение се включиха 30 експерта на ведомството.

Пред участниците в образователната програма заместник-министър Найденов подчерта, че за него е от особена важност всяка администрация в България, която работи с пространствени данни да има добре обучени служители и в ежедневната си работа да ползва ГИС технологиите. Другото много важно е те да са със свободен лиценз, т.е. да са абсолютно безплатни и без други ограничения за ползване. Така спестените пари може да се инвестират в обучения и развитие на други необходими знания и умения, а не в лицензи за платен софтуер, които често даже и не се ползват.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери служители | работа | Найденов | свободен | обучени

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори