Започват проверки на язовирите в област Сливен

Обект на проверката са 114 язовира, включително язовирът за питейни води „Асеновец“ и за напояване -„Жребчево“.

 04.09.2023 15:54
Започват проверки на язовирите в област Сливен

Междуведомствена комисия, назначена със заповед на областния управител Марин Христов, започна проверка на язовирите в област Сливен, съобщиха от областната администрация.

Обект на проверката са 114 язовира, включително язовирът за питейни води „Асеновец“ и за напояване -„Жребчево“. Ще бъдат обхванати 63 язовира, които са първа и втора степен на потенциална опасност от тристепенната класификация, проверката ще бъде извършена в периода от 4 до 20 септември. Останалите язовири, които са трета степен на потенциална опасност, в зависимост от последиците при освобождаването на съхраняваните в тях води се проверяват на всеки три години.

Преобладаващата част от язовирите са общинска собственост,14 са тези, които се стопанисват от частни сдружения за напояване или други лица. Общо 35 язовира са предадени в собственост на Държавното предприятие за управление и стопанисване на язовири.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери проверки | язовира | язовирите | област Сливен

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори