Интензивен е трафикът на някои гранични пунктове

Движението на границата с Румъния е натоварено на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Оряхово", „Кардам" и „Никопол" за товарни автомобили на изход.

 25.05.2024 09:50
Интензивен е трафикът на някои гранични пунктове

Трафикът е интензивен за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния и Турция. Това съобщиха от Главна дирекция "Гранична полиция" на сайта си. Информацията е към 6:00 часа тази сутрин.

Движението на границата с Румъния е натоварено на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Оряхово", „Кардам" и „Никопол" за товарни автомобили на изход. Областно пътно управление – Русе информира, че от 13 до 31 май 2024 г. се извършва авариен ремонт на моста над река Дунав между Русе и Гюргево. Въведена е временна организация на движение. Ремонтните дейности се изпълняват в светлата част на денонощието, а трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира с пътни знаци и сигналисти. 

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове на границата с Гърция. През граничните пунктове „Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата със Сърбия движението е нормално на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. На ГКПП „Калотина" се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

Трафикът на границата с Република Северна Македония е нормален на всички гранични пунктове.

На границата с Турция движението е интензивно на ГКПП „Капитан Андреево" за товарни автомобили.

Източник: БТА

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери автомобили | границата | движението | пунктове | граничните | ГКПП | гранични | товарни | пропускателни | контролно

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори