Интензивен трафик на част от граничните ни пунктове

На границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП "Видин", ГКПП "Кардам", ГКПП "Никопoл" и ГКПП "Дуранкулак" за товарни автомобили на изход.

 09.11.2023 10:10
Интензивен трафик на част от граничните ни пунктове

Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изход на някои от граничните контролно-пропускателните пунктове (ГКПП) с Румъния, Сърбия и Гърция, съобщиха на сайта си от Главната дирекция "Гранична полиция" - МВР. Информацията е актуална към 6:00 ч. тази сутрин.

На границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП "Видин", ГКПП "Кардам", ГКПП "Никопoл" и ГКПП "Дуранкулак" за товарни автомобили на изход. Поради критично ниското ниво на река Дунав фериботната платформа, обслужваща ГКПП "Оряхово" - "Бекет", няма да изпълнява курсове до нормализиране нивото на реката. Товарните автомобили ще бъдат пренасочвани към ГКПП "Русе" и ГКПП "Никопол". Преминаването през съвместните гранични пунктове "Кайнарджа"/"Липница“ и "Крушари"/"Добромир" се осъществява съгласно договореното работно време от 8 до 20 часа.
На границата със Сърбия трафикът е интензивен на ГКПП "Калотина" за товари автомобили, на останалите гранично- пропускателни пунктове е нормален. На пункта се извършват строително-монтажни дейности, налагащи временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението преди и в зоната на граничния пункт, което може да удължи времето за преминаване.

На границата с Гърция на ГКПП "Кулата" трафикът е интензивен за товарни автомобили в двете посоки. На останалите гранично-пропускателни пунктове е нормален. Гражданите, които пътуват към и от Гърция през почивните дни, могат да използват за преминаване ГКПП "Илинден", ГКПП "Златоград", ГКПП "Ивайловград" и ГКПП "Капитан Петко войвода". През гранични пунктове "Маказа", "Златоград" и "Ивайловград" могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата с Република Северна Македония на ГКПП "Станке Лисичково" се извършват строително-монтажни работи, преминаването е възможно при спазване на мерките за временна организация на движението. На ГКПП "Гюешево" и ГКПП "Златарево" трафикът е нормален.

На границата с Турция на ГКПП " Капитан Андреево" и ГКПП" Лесово" трафикът е интензивен за товарни автомобили. На останалите гранично-пропускателни пунктове е нормален.

Източник: БТА
Снимка: БГНЕС

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери автомобили | останалите | границата | изход | пунктове | ГКПП | трафикът | нормален | товарни | Интензивен

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори