МВнР отваря вратите си за студенти

Събитието е под надслов „България те иска“/ MFA Wants You и се организира в партньорство с платформата Bulgaria Wants You на продуцентите Иван Христов и Андрей Арнаудов и с Представителството на Европейската Комисия в България.

 30.11.2023 10:05
МВнР отваря вратите си за студенти

По инициатива на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел на 2 декември, събота, от 10:00 до 16:00ч. в Министерство на външните работи за първи път ще се проведе  Ден на отворените врати за студенти.

Събитието е под надслов „България те иска“/ MFA Wants You и се организира в партньорство с платформата Bulgaria Wants You на продуцентите Иван Христов и Андрей Арнаудов и с Представителството на Европейската Комисия в България.  Насочено е към студенти и младежки организации и цели да запознае младите хора, които проявяват интерес към дипломацията с практическата работа на българските дипломати, да представи приоритетите на българската външна политика и да популяризира институцията.

В Деня на отворените врати на МВнР студентите ще могат да участват в кратки лекции и дискусии на теми като членството на България в ЕС, 20-годишнинта от членството на България в НАТО, кандидатурата на страната ни в ОИСР, членството на България в Съвета на ООН по правата на човека, в кратки курсове по протокол и публична дипломация. Студентите ще имат възможност да разгледат колекцията изобразително изкуство на МВнР. В програмата на събитието са предвидени и специални разяснителни лекции за кандидатстване за работа и стажове в МВнР.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери България | членството | МВнР | wants

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори