Мечка се разходи в габровско село

Присъствието на мечки в близост до населените места в Габровско не е необичайно. Това е поредният случай от пролетта насам, в който хищник от вида скъсява дистанцията с хората.

 22.08.2023 17:50
Мечка се разходи в габровско село

Мечка слезе при хората в габровското село Жълтеш посред бял ден. Дивото животно не е навредило на местните жители и имотите им, но в селото са притеснени и се надяват да бъдат взети предпазни мерки.

Присъствието на мечки в близост до населените места в Габровско не е необичайно. Това е поредният случай от пролетта насам, в който хищник от вида скъсява дистанцията с хората. Дивото животно се появило в село Жълтеш посред бял ден и пресякло невъзмутимо оживения път между Габрово и Трявна в района на населеното място, разказва кметският наместник Ана Боянова.

Жителите на Жълтеш разчитат да се вземат предпазни мерки и мечката да бъде преместена в естествения и хабитат. При друг подобен случай от тази пролет, в Габровска област беше въведен механизъм за реакция при навлизане на хищници от вида в населените места.

Източник: БНР

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери места | хората | случай | вида | населените | Жълтеш

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори