Министър Иванов ще посети област Стара Загора

Аграрният министър ще участва в Национално откриване на жътвената кампания 2022 и зажънване на ръжта по международния проект „Хляб на мира“, заедно със заместник-министър Стефан Бурджев по покана от Националната асоциация на зърнопроизводителите.

 27.06.2022 15:15
Министър Иванов ще посети област Стара Загора

На 28 юни - вторник министърът на земеделието д-р Иван Иванов ще посети село Боздуганово, област Стара Загора, съобщиха от Министерство на земеделието, храните и горите.

Аграрният министър ще участва в Национално откриване на жътвената кампания 2022 и зажънване на ръжта по международния проект „Хляб на мира“, заедно със заместник-министър Стефан Бурджев по покана от Националната асоциация на зърнопроизводителите.

Събитието започва в 11:00 часа, домакин е Тракийският съюз на зърнопроизводителите. Проектът „Хляб на мира“ е европейска инициатива, в която се включват 12 държави от Централна и Източна Европа.

Проектът стартира през 2012 г., като добитата ръж от полето около Помирителната църква в Берлин е изпратена до всяка държава-участничка. Така през 2012 г. се полагат първите ръжени семена на исторически важни места в 12-те държави.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Хляб | министър | Мира | зърнопроизводителите

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори