Миролюба Бенатова за показното убийство: Отиват си ключови фигури, които знаят и помнят много

 17.08.2023 09:34
Миролюба Бенатова за показното убийство: Отиват си ключови фигури, които знаят и помнят много

"Отиват си ключови фигури, които знаят много и помнят много. Това не са случайни хора, не са дребни риби на ниско ниво в наркоразпространението например. Това са хора наистина с информация, която би могла да навреди". Това коментира пред БНР журналистът Миролюба Бенатова относно показното убийство на Алексей Петров.

"Всеки е изненадан от това убийство. Такива неща не се очакват, особено когато става въпрос за толкова голяма фигура, която е минала през всичко. Това е човек, който, след като беше абсолютно оправдан по всички обвинения, той вече нямаше какво да губи, можеше да започне отново и той го направи с много голяма страст - своето връщане на ключови позиции в държавата. Никой не очаква такъв човек, който се е утвърдил и правеше всичко възможно да изглежда светъл, утвърден и голям авторитет, да бъде убит", изказа мнението си тя.
 
В предаването "Преди всички" Бенатова разказа за отношенията между бившата барета и Бойко Борисов през годините. По думите ѝ между двамата е вървял процес на 
"сдобряване": 

"Вървеше един много странен публичен флирт, който беше един много маскиран страх може би, от двете страни нещо си казваха на втори план". 
Тя напомни също, че в рамките на сегашния парламент промените в Кодекса за застраховане - такива, каквито се очакваше, минаха напълно безпроблемно: 
"Всички бяха съгласни с нещо коренно различно от това, което беше преди няколко месеца. Не стана ясно на каква цена".
 
Бенатова цитира колега от "Kлуб Z", според когото Алексей Петров е получил голяма обществена поръчка за доставка на техника - компютри, в последните няколко месеца, в рамките на 300 млн. лв.: 

"Може би сега е моментът от МС да кажат дали това е вярно, дали Алексей Петров е бил близък на настоящата власт, в какво качество, в какво се е изразявала тази близост и дали е имало някакъв материален интерес". 

Миролюба Бенатова напомни и връзките на Алексей Петров с Никола Филчев. 

Източник и снимка: БНР

 

 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери голяма | Петров | Това | беше | Алексей | какво | дали | Бенатова | ключови | Миролюба

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори