От тази вечер влизат в сила допълнителните мерки срещу разпространението на COVID-19

С издадена от министъра на здравеопазването Заповед № РД-01-677 от 25 ноември 2020 г. от 23.30 часа тази вечер до 21 декември 2020 г. в страната се въвеждат допълнителни противоепидемични мерки.

 27.11.2020 08:48
От тази вечер влизат в сила допълнителните мерки срещу разпространението на COVID-19

От тази вечер влизат в сила допълнителните противоепидемични мерки в страната. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

С издадена от министъра на здравеопазването Заповед № РД-01-677 от 25 ноември 2020 г. от 23.30 часа тази вечер до 21 декември 2020 г. в страната се въвеждат допълнителни противоепидемични мерки.

Мерките предвиждат:
1. Преустановяват се присъствените учебни занятия във всички образователни институции, в това число за всички ученици от 1. до 12. клас. Прекратяват се временно и всички извънкласни дейности и занимания, дейности по интереси, занимални и други, организирани в училищна и извънучилищна среда за всички възрастови групи. Това важи и за всички висши училища. Преустановяват се всички присъствени и групови занятия в езикови центрове, образователни центрове и др. обучителни центрове и школи, организирани от физически и юридически лица.
2. Преустановяват се посещенията в детски градини и ясли, детски центрове, клубове и други, предоставящи организирани групови услуги за деца.
3. Преустановява се провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тиймбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма.
4. Преустановява се провеждането на всички групови, културни и развлекателни мероприятия. Изключения правят театрите, които могат да работят при заетост на местата до 30 % от общия си капацитет и при спазване на физическа дистанция най-малко 1,5 метра и поставяне на защитна маска за лице.
5. Не се допуска организирането и провеждането на събирания и тържества от частен характер с присъствие на повече от 15 човека.
6. Преустановяват се всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за лица до 18-годишна възраст, с изключение на международните спортни състезания, които са започнали към датата на влизане в сила на заповедта. Всички спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за лица над 18-годишна възраст и международните спортни състезания за лица до 18-годишна възраст се провеждат без публика.
7. Преустановяват се посещенията във фитнес центрове.
8. Преустановяват се посещенията във всички заведения за хранене и развлечение по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма. Допускат се само доставки или вземане на храна за дома и офиса.
9. Преустановяват се посещенията в игралните зали и казината.
10. Преустановяват се посещенията на търговските центрове и търговски центрове от типа МОЛ, с изключение на магазините за хранителни стоки, аптеки, дрогерии, оптики, зоомагазини, банки, застрахователи, доставчици на платежни услуги и офиси на телекомуникационните оператори.
11. Преустановява се провеждането на групови туристически пътувания и екскурзии с организиран транспорт в страната и чужбина и групово посещение на туристически обекти в страната.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери лица | страната | Спортни | възраст | провеждането | центрове | мероприятия | посещенията | Преустановяват | групови

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори