Президентът Радев: Всички наши победи са рожба на единението

В българските летописи има безчет победи на нашата войска, има и трагични поражения, но няма бездушни капитулации. Всички национални крушения започват с разкол помежду ни.

 06.05.2021 09:14
Президентът Радев: Всички наши победи са рожба на единението

В днешния празничен 6 май Президентът Радев поздрави българския народ с вълнуващо слово.

Днес е празникът на Св. Георги и ние, българите, отбелязваме Деня на храбростта и българската армия.

Малко са държавите с нашата дълга история, съхранили своето име, вяра и език през време на изпитания. Времето ни е научило, че държавността се крепи на слово, дух и меч, на народ и армия, на човешката солидарност и родствената близост. Има дълбока мъдрост в това, че денят на войската се отбелязва на празник, който събира и нашите семейства. Празник на несломимата вяра и нейната победа над злото, каза Президентът.

Във всеки български семеен албум има снимки на мъже с пагони. Той честити празника на войните от резерва, поздрави доблестните български военнослужещи като цитира полковник Борис Дрангов: "За да побеждава България, трябва да се води от възвишени характери, а не от безмълвни, раболепни самопоклонници. Причина за изчезване на всяко държавно устройство е безгрижието в развалата. Помнете и усърдно метете стълбата само отгоре надолу!"

В българските летописи има безчет победи на нашата войска, има и трагични поражения, но няма бездушни капитулации. Всички национални крушения започват с разкол помежду ни. Всички наши победи са рожба на единението.

Пожеланието на Президента завърши с надежда за свободна и процъфтяваща България.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери победи | Всички | нашата

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори