Продават онлайн козунаци без етикети

По време на импровизираните проверки, с които Сдружението за достъпна и качествена храна упражнява граждански контрол в търговската мрежа, се вземат съвместно с БАБХ проби за изследване, обясни Андрей Велчев в предаването "Преди всички".

 16.04.2024 09:01
Продават онлайн козунаци без етикети

"Радваме се на все по-голяма екзотика – платформи за продажби непрекъснато продават стоки с негарантиран произход. Много често на тях дори няма етикети. Например, продават се вакуумирани козунаци с по-дълга трайност, които може да бъдат поръчани буквално до вашата врата. На тях въобще не пише нищо, а имат ясен подател." Тази информация огласи пред БНР Андрей Велчев, председател на Сдружението за достъпна и качествена храна. По думите му, това се случва в Пловдивско и Пазарджишко и предстои сдружението да се обърне с казуса към Българската агенция по безопасност на храните.

По време на импровизираните проверки, с които Сдружението за достъпна и качествена храна упражнява граждански контрол в търговската мрежа, се вземат съвместно с БАБХ проби за изследване, обясни Андрей Велчев в предаването "Преди всички".

На много от преместваемите обекти работят лица без документи за такъв тип дейност. Тези практики продължават, посочи той относно продажбите на храни на открито, за нарушения при които сдружението алармира миналото лято.

Сдружението за достъпна и качествена храна настоява за конкретни законови промени. Едно от тях е системните нарушители да бъдат оповестявани, защото"тях не ги стряскат все по-големите глоби". И правната, и земеделската комисия в парламента все още не са приели представители на сдружението за среща, уточни Велчев и определи диалога с парламентаристите като "съвсем никакъв".

Българският гражданин има усещане за беззаконие и че никой не взема отношение към нищо, коментира Велчев. Според него потребителите са "на прага на търпимостта си, защото плащат все повече пари, а получават все по-ниско качество".

Източник: БНР

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Има такъв народ


Маркери Андрей | храна | сдружението | Велчев | достъпна | качествена

Дъжд в неделя
19.05.2024 10:19

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори