Промени в 4-ти, 7-ми, 10-ти клас от тази година

Единствената цел е да се провери функционална грамотност.

 06.09.2019 08:13
Промени в 4-ти, 7-ми, 10-ти клас от тази година

Промените в 4- ти, 7- ми, 10- ти клас от тази година налагат нови изпити по български език и литература и за първи път по желание изпит по дигитална компетентност. Неговият резултат ще се измерва в точки. Изпитът по чужд език също не е задължителен.

Най- обсъждан е изпитът по български език и литература в 10- ти клас. Той ще продължи 90 мин. и ще включва отворени, затворени въпроси и създаване на текст. Изпит ще се полага и по математика. С оценката учениците ще кандидатстват за втори гимназиален клас. Те биха могли да останат в училището, в което учат или да кандидатстват другаде, където има свободни места. Това е основната промяна, която се въвежда тази година и дава възможност на учениците да избират как да продължат живота си.

Целта на изпитите е със силата на пробна матура, казват от МОН и съветват да се приема като рутинен изпит.

Министерството на образованието и науката отменя два от задължителните изпити след четвърти клас - по предметите "Човекът и природата" и "Човекът и обществото". Изпитът в 4- ти клас по български език и литература ще бъде 60 мин. и ще включва диктовка на текст и изводи върху него.

Единствената цел на тези изпити е да се провери функционална грамотност. 

Националното външно оценяване (НВО) по български език и литература след VI и новото, след X клас, се насрочва за 09.06.2020 г.

НВО по математика за двата класа се насрочва за 11.06.2020 г.

НВО по български и математика след десети клас се провежда за първа година. Това се налага, защото законът раздели гимназиалното образование на два етапа и ученикът може да завърши училище и в 10. клас.

За 4-ти клас НВО по български е планирано за 27.05.2020 г.

НВО по математика е планирано за 29.05.2020 г.


 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери дигитална | клас | промени | резултат | изпит | компетентност

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

#1 credit 06.09.2019 15:58

Добър ден всички, които четат публикацията ни онлайн, потвърждавам получаването на електронна поща. Благодаря, че отговорихте на моята реклама. На първо място, нека се представя за вас съм UniCredite Финансова компания По отношение на електронната поща, ние сме готови да предложим заеми на членове на обществото на 2% годишно без чекове и черен списък с кредити. Издаваме кредит, което е в рамките на £ 5,000.00 до 40 000 000,00 паунда от Италия. ние предоставяме безплатни заеми, защото аз страхуваха се от Бог и заемодателят не може да поема шансове само на заинтересовано лице Трябва свържете се с нас на нашия имейл на privety: (bankcredit@inbox.lv) Ние даваме заеми на физически лица, компании и си сътрудничим независимо на тяхното семейно положение, пол, религия и място, но трябва да бъде законно означава да изплатиш заема в определения момент и строго да бъде достоен за доверие Благодаря ви за разбирането Whatssap Тел: +393512557394 С уважение от Mr.Kenneth E


Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори