Рекорден брой желаещи да станат учители

Най-голям интерес към работата като учител с програмата „Заедно в час“ има от страна на завършващи студенти и професионалисти с опит между 5-10 години.

 10.01.2020 12:43
Рекорден брой желаещи да станат учители

Рекорден брой желаещи да станат учители са кандидатствали до момента за програмата за професионално и лидерско развитие на фондация „Заедно в час“. От септември до днес интерес към програмата са проявили повече от 3000 души, което е значително повишение в сравнение с предходните години. Кандидатстването за настоящата година продължава до 10 февруари.

Най-голям интерес към работата като учител с програмата „Заедно в час“ има от страна на завършващи студенти и професионалисти с опит между 5-10 години. Най-много кандидатстващи има от областите София и Пловдив, следвани от Варна, Бургас и Стара Загора.

„Заедно в час“ вече 10 години работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование и възможност да реализира потенциала си, независимо от средата, в която живее и социално-икономическия си произход. Организацията търси, обучава и развива способни и мотивирани професионалисти от различни сфери, които да работят дългосрочно за положителна промяна на образованието в България.

Всички  кандидати за програмата на “Заедно в час” преминават през три етапа на подбор, преди да получат предложение за участие в програмата. Няма изискване кандидатите да имат учителска правоспособност - одобрените участници придобиват такава в рамките на програмата. Необходими са завършена минимум бакалавърска степен до 1 септември 2020 г., желание за работа с ученици, които имат нужда от повече подкрепа, и готовност за работа като учител на пълен работен ден за период от две години. 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери години | учител | заедно | интерес | програмата | професионалисти

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори