Сотир Цацаров разпореди незабавна проверка заради мръсния въздух

Поводът е постъпил сигнал от ДАНС за застрашаване на екологичната сигурност на страната при изгаряне на отпадъци от топлофикационни дружества

 04.09.2019 09:00
Сотир Цацаров разпореди незабавна проверка заради мръсния въздух

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди незабавна проверка заради мръсния въздух. Поводът е постъпил сигнал от ДАНС за застрашаване на екологичната сигурност на страната при изгаряне на отпадъци от топлофикационни дружества. Министерството на околоната среда и водите трябва да извърши незабавна проверка в „Топлофикация – Перник“ АД, ТЕЦ „Бобов дол“ ЕАД, „Топлофикация – Сливен“ ЕАД и ТЕЦ „Брикел“ ЕАД.

Проверката трябва да установи спазват ли се изискванията на Закона за опазване на околната среда и Закона за управление на отпадъците.

Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил на МОСВ установяване на: издадени разрешителни за съхранение и горене и всички други необходими документи за осъществяване на производствената дейност на топлофикационните дружества; вид и количество съхранявани и използвани за горене отпадъци и съответствието им с документацията на дружествата, и замърсяване на околната среда, включително и чрез измервания и проби на място, както и има ли опасност за здравето на хората.

МВР трябва да съдейства на органите на МОСВ при извършването на проверка на място. Срокът за изпълнение на възложената проверка е 1 месец.

 

снимка: БТВ

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери въздух | замърсяване | Сотив Цацаров | незабавна проверка

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори