Спряха още 800 кг полско пилешко със салмонела

От БАБХ са изготвили нотификация по системата за бързо съобщаване на храни и фуражи за уведомяване на полските компетентни власти.

 11.02.2020 12:00
Спряха още 800 кг полско пилешко със салмонела

Българската агенция по безопасност на храните  е успяла да спре нова пратка от 802,35 кг пилешко месо със салмонела от Полша. Пробата е била взета на 1 февруари, а резултатите са станали готови на 10 февруари.

"Във връзка със засиления контрол от страна на БАБХ и вземането на проби за лабораторно изпитване от всяка пратка с птиче месо и субпродукти с произход Полша, предназначени за България, е установено наличие на салмонела", съобщават от агенцията.

От БАБХ уточняват, че цялото количество е спряно от реализация и не е достигнало до българския пазар. От агенцията са изготвили нотификация по системата за бързо съобщаване на храни и фуражи за уведомяване на полските компетентни власти.

На 21 януари отново бяха установени 3 пратки с птиче месо от Полша за България, което е било замърсено със салмонела. Общото му количество беше 50 тона.


Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери месо | Полша | БАБХ | салмонела | пилешко месо | български пазар

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори