Министър Ангелов: Ще има увеличение на заплатите на медиците

С 30% ще бъдат увеличени възнагражденията на медиците, които работят на първа линия в борбата с коронавируса, като за това са осигурени 12,4 млн. лева, а мярката ще достигне до 6000 човека.11,3 млн. пък ще бъдат отпуснати на 44 лечебни заведения, в които се лекуват пациенти с коронавирус и инфекциозни болести.

 28.07.2020 11:19
Министър Ангелов: Ще има увеличение на заплатите на медиците

До края на 2020 г. ще влезе допълнителен финансов ресурс в размер на четвърт милиард лева в системата на здравеопазването.

Ще има увеличение на заплатите на медиците. Това заяви на брифинг министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. С 30% ще бъдат увеличени възнагражденията на медиците, които работят на първа линия в борбата с коронавируса, като за това са осигурени 12,4 млн. лева, а мярката ще достигне до 6000 човека.

11,3 млн. пък ще бъдат отпуснати на 44 лечебни заведения, в които се лекуват пациенти с коронавирус и инфекциозни болести.
Общинските болници ще получат допълнителен ресурс от 19 млн. лева.

В НЗОК ще влязат допълнително 126 млн., с които ще бъдат увеличени всички клинични пътеки със средно 10%. Това ще доведе до увеличение на приходите в 350 болници и до възможност за увеличение на заплатите на медиците.

Източник: dariknews.bg

Снимка: Информационна агенция "Фокус"

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери лева | бъдат | увеличение | заплатите | министър на здравеопазването | медиците | Костадин Ангелов

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори