Веселин Марешки: Мярката 60 на 40 е недостатъчна

Една от мерките е да има държавна верига от бензиностанции, коментира в предаването "Събуди се" лидерът на ПП "Воля" Веселин Марешки.

 04.04.2020 12:00
Веселин Марешки: Мярката 60 на 40 е недостатъчна

"Това да поискаме безсрочно удължаване на извънредното положение беше прагматичното решение", коментира в предаването "Събуди се" по Нова телевизия лидерът на ПП "Воля" Веселин Марешки.

Той нарече „лицемерие” замразяването на заплатите. 

„Смятам, че това е страшно лицемерие, замразяването на заплатите и субсидиите на партиите, и то спрямо българския народ. Затова дадох предложение заплатите на депутатите да бъдат на ниво минимална работна заплата и дори на минималната пенсия. Ако ги замразим на едно такова високо ниво, какво печели българският народ? Не, от утре да имат минимални работни заплати, докато хората не започнат да просперират. Това ще го входираме сега, като му е времето като наше официално предложение. Вчера го дадох и от трибуната”, заяви Марешки.

Лидерът на "Воля" коментира и мерките на правителството за спасяване на дребния и средния бизнес.

„Още отдавна казваме, че мярката 60 на 40 е недостатъчна. Считам, че бюджетът може да си позволи минимум тя да се качи на 80 на 20, а според нас тя трябва да бъде за определени сектори на 100 процента, и това е едно от нещата, за които ще настояваме. Сигурен съм, че правителството обмисля такива неща и ще получим помощи и от Европейския съюз, и от МВФ. Една от мерките е да има държавна верига от бензиностанции. В момента, при цени около 2 лв на пазара, тази верига може спокойно да продава на около 1, 50 лв. Давате си сметка какво означава за всеки един български гражданин, който отиде и си зареди личния автомобил с 50 ст. по-евтино. Всяка стока и услуга, която потребяваме преминава през цените на горивата".

Снимка: Агенция КРОСС 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери заплатите | Марешки | Веселин Марешки | извънредно положение | ПП"Воля"

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори