ДБГ подкрепя увеличване на заплатите, но само за полицаите на терен

Бившият служител на МВР Бойко Борисов саботира реформата в сектор сигурност от 2014 г.

 21.10.2020 13:48
ДБГ подкрепя увеличване на заплатите, но само за полицаите на терен

Изпълнителният съвет на ДБГ излезе с позиция, че подкрепя исканията за увеличаване на заплатите на полицаите с оперативни функции, заради опасността от заразяване с COVID-19. От партията питат премиера Борисов дали е истина, че заплатите на жандармеристите, които приложиха насилие срещу протестиращите, са били увеличени за сметка на тези на обикновените полицаи. ДБГ са категорични, че Бойко Борисов саботира реформите и затова носи вината за лошото материално състояние, ниската мотивация и склонността към корупция в полицията. Ето и цялата позиция:

ПОЗИЦИЯ

Изпълнителният съвет на „Движение България на гражданите“ подкрепя исканията за увеличаване на заплатите на полицаите с оперативни функции, застрашени от COVID-19. Считаме за несправедливо решението на управляващите да вдигнат възнагражденията на служителите в Националния институт за културно наследство с 30%, а полицаите на терен, които са изложени на ежедневен риск от зараза, да бъдат пренебрегнати.

Подчертаваме, че правителството трябва да повиши заплатите само на полицаите на терен, но не и на административните служители и бюрократи в МВР. Основната причина за ниските заплати и лошата материална база в сектор сигурност в момента е пренебрежението на бившия служител на МВР Бойко Борисов към реформата в системата. Министър-председателят методично саботира оптимизирането на бюрократичните разходи още от 2014 г., с което обрича полицията на неефективност, ниска мотивация и склонност към корупция.

ДБГ настояваме г-н Борисов да отговори истина ли е, че заплатите на жандармеристите са увеличени през август, за да мотивират груба сила спрямо протестиращите, стигнала пика си по време на „кървавата сряда“ на 2 септември. В случай, че е вярно, защо средствата за обикновените полицаи на терен, които съвестно си изпълняват задълженията, не са увеличени съразмерно?

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Има такъв народ


Маркери Бойко | Борисов | заплатите | подкрепя | полицаите | терен | увеличени | ДБГ | саботира

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори