ДПС ще се яви самостоятелно на изборите на 2 октомври

Това обяви председателят на партията Мустафа Карадайъ.

 05.08.2022 14:21
ДПС ще се яви самостоятелно на изборите на 2 октомври

ДПС ще се яви самостоятелно на изборите. Това обяви председателят на партията Мустафа Карадайъ след заседанието на централния съвет. 


"Декларация няма да имаме на днешното заседание на централния съвет. Като централния ни съвет мина по следния дневен ред: Анализ на актуалната политическа информация по региони, защото сме в предизборна ситуация. Основният предмет на централния ни съвет беше точката за приемане на решение за процедурни правила и критерии за номинация на кандидати и съответните решения, свързани с изборите", обясни Карадайъ. 

Ръководителят на Центалния изборен щаб е Мустафа Карадайъ.  В щаба влизат още членове на Централното оперативно бюро и на Централния оперативен съвет на младежкото ДПС.


"Най-важното решение е, приема процедурни правила и критерии за предстоящите избори. Имаме един основен критерий, избираема личност с обществен авторитет, която споделя идеите на ДПС и на либерализма", обяви Карадайъ.

"Единствената промяна, която имаме от други избори е датата и сроковете", обяви председателят на ДПС.

"Като политици в България, ние не сме затворени в пространството като част от евроатлантическото семейство: Европейския съюз и НАТО ние имаме партньори и съюзници. Освен това ние имаме съседи и международна и геополитическа дейност, независимо дали сме на власт или в опозиция. Ние безспорно трябва да се виждаме и имаме партньори, с които се виждаме", отговори Мустафа Карадайъ на журналистически въпрос доколко е била важна срещата му с турския президент Реджеп Тайип Ердоган. И добави, че в енергийната криза, в която се намира България, Турция е една от държавите, които играе важна роля за доставките на газ и изобщо на суровини в енергетиката. 

"Политическото ръководство е много благосклонно и добре гледа към своите съседи, в частност и към България в този процес", обяви председателят на ДПС.

"България има нужда от ДПС. България има нужда от "Движението за права и свободи". Ако щете дори и във властта за да има сигурност и стабилност, за да има преодоляване на кризите в България", подчерта още Карадайъ. 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери изборите | ДПС | самостоятелно | яви

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори