Десислава Танева: Нормално е цената на свинското месо да се повишава

Причината е заболяването Африканска чума по свинете

 05.12.2019 14:09
Десислава Танева: Нормално е цената на свинското месо да се повишава

Цената на свинското месо в търговската мрежа се повишава и това е нормална реакция на всичко, което се случва в Европа и в света, най-вече в Азия във връзка с щетите от заболяването Африканска чума. Това каза в Стара Загора министърът на земеделието Десислава Танева.

„Вероятно на европейско ниво ще се вземат мерки, въпросът ще бъде поставен. Истината е обаче, че продължава разпространението на болестта и щетите от нея, увеличава се броят на засегнатите животни и безспорно нараства потреблението, което доведе до завишените цени. Интересно е да отбележим, че и интересът да се произвежда свинско в тази ситуация, също е висок”.

Около 130 хиляди домашни свине у нас бяха засегнати от болестта през отиващата си година. Към момента няма нови огнища, последните бяха открити през месец август. Няма и нови засегнати големи свинекомплекси.

Десислава Танева присъства на тържественото връчване на дипломите на абсолвентите от Аграрния факултет към Тракийския университет в Стара Загора.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Танева | Десислава

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

#1 Айде бе! 05.12.2019 14:16

Откъде си е взела дипломата г-жа Д.Танева, пък и шефът на БАБХ?


#2 Парадокси 06.12.2019 16:21

Земеделската министърка ни осигури внос на месо с всички свои и на нейните хора действия. Та кое точно е нормалното? В интерес на българина ли е?


Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори