Доверието в правителството е намаляло с 5% за два месеца

Сред основните публични фигури с най-сериозно доверие продължават да се ползват Румен Радев (53%), Мая Манолова (40%), Слави Трифонов (36%).

 26.02.2020 18:00
Доверието в правителството е намаляло с 5% за два месеца

"Политическата криза, започнала в началото на тази година, видимо засяга публичния образ на властта - правителството, парламента, министрите и т.н. Сравнението в данните за общественото мнение преди и след началните седмици на годината показва ясно по-неблагоприятни масови възприятия за текущото състояние на страната. Водната криза, скандалите, протестите и т.н. явно създават определени рискове за управлението." Това е изводът от поредното проучване на общественото мнение, направено от "Галъп Интернешънъл".

За последните два месеца на 2020 г. доверието в правителството спада с 5%, с толкова се покачва и недоверието. С 6 пункта надолу между декември и февруари е доверието в Народното събрание. За последно подобни равнища на доверие спрямо парламент и правителство бяха регистрирани по-отчетливо и трайно след избухването на т.нар. „Апартаментгейт". Традиционният въпрос на „Галъп интернешънъл" „Накъде върви България" показва ръст на негативните оценки с 9 пункта спрямо декември и спад на позитивните със 7 пункта.

Сред основните публични фигури с най-сериозно доверие продължават да се ползват Румен Радев (53%), Мая Манолова (40%), Слави Трифонов (36%). Следват столичният кмет Йорданка Фандъкова (27%), вицепрезидентът Илияна Йотова (25%) и чак след това идва премиерът Бойко Борисов, доверието към когото е спаднало с 8% - от 32 до 24%. Т.е

Източник: Агенция КРОСС

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Има такъв народ


Маркери след | Мая Манолова | Правителството | пункта | доверието | доверие | Румен Радев | водна криза

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори