Марешки стартира Национален референдум за ваксинационните паспорти и еврото

Лидерът на ВОЛЯ връща дневния ред на обществото в политиката.

 26.08.2021 14:07
Марешки стартира Национален референдум за ваксинационните паспорти и еврото

Веселин Марешки стартира Национален референдум, който ще пита българските граждани дали искат ваксинационни паспорти и въвеждане на еврото като официална парична единица в страната. За целта беше създаден Инициативен комитет за организиране на подписка за провеждане на референдум с председател Веселин Марешки и зам.-председатели Кръстина Таскова, Гергана Стефанова и Пламен Христов. Още днес започва събирането на подписи в цялата страна. Зам. -председателят на ИК Пламен Христов внесе в Народното събрание уведомление за стартиране събирането на подписите.

В националното допитване има седем въпроса, които пряко засягат живота и бъдещето на хората и на държавата. Референдумът ще установи какво мислят българите за президентската република, членството ни в НАТО,  мажоритарната избирателна система, дали необразованите трябва да гласуват, както и за създаването на държавна верига бензиностанции.

„Инициирахме референдума, защото ВОЛЯ винаги е била до хората, до проблемите им, за нас е важно да чуем какво мислят избирателите. А партиите в 45-то и 46-то събрание показаха, че тотално са ги пренебрегнали, избягали са далеч от тях. Нещо повече – подмениха генерално дневния ред на обществото, завладени единствено от собствените си лобистки и дребнопартийни цели. Те показаха, че са далеч от отговорното политическо поведение, от живота на обикновените хора и обслужват само собственото си его. Вече половин година народът и бизнесът са заложници на тяхната некадърност, мимолетни скандали и абдикацията им да управляват държавата“, коментира лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки.

Ще припомним, че Марешки обяви още в началото на 2020 г., че ВОЛЯ иска дебат за въвеждането на еврото, че са необходими обосновки и аргументация за приемането на европейската валута, както и гаранции, че народът няма двойно да обеднее.

„Нашата позиция е, че е необходим образователен ценз при гласуването. Иначе животът на хората, които са инвестирали в собственото си образование, в образованието на своите деца, ще бъде определян от тези, които даже не знаят за кого гласуват и генерират платен вот“, коментира още лидерът на ВОЛЯ.

Според него не може да си затворим очите и за особено актуалния въпрос за ваксинационните паспорти, които ще разделят обществото, давайки привилегии на един и ограничавайки свободите на други. „Категорични сме също така, че народът трябва да се произнесе и по въпроса дали да има държавна верига бензиностанции, независимо от това, че министрите на Радев и ДБ искат да прекратят проекта“, каза още Марешки.

Ето и седемте въпроса в референдума на Веселин Марешки:

1) Искате ли еврото да бъде въведено като официална парична единица на Република България вместо лева?

2) Искате ли да се въведе ваксинационен паспорт, който да ограничава правата и свободите на неваксинираните срещу COVID-19 граждани и/или да дава привилегии на ваксинираните срещу COVID-19?

3) Искате ли България да стане президентска република?

4) Искате ли в избори и референдуми да могат да гласуват единствено лица, които са завършили поне основно образование?

5) Искате ли България да прекрати своето участие в НАТО (Организацията на Северноатлантическия договор)?

6) Искате ли изборите за народни представители в България да се провеждат по мажоритарна избирателна система в един тур?

7) Искате ли да бъде създадена държавна верига от бензиностанции с поне една бензиностанция във всяка област?

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери хората | България | Веселин | въпроса | Марешки | верига | воля | искате | народът | обществото

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори