Министър Вълчев: Интеграцията на децата в образователната система е ефективна

Близо 44 хиляди деца са върнати в училище

 09.10.2019 10:13
Министър Вълчев: Интеграцията на децата в образователната система е ефективна

„Механизмът за обхват на деца и ученици в образователната система, който направихме действа. Благодарение на работата на екипите за две години върнахме близо 44 хиляди деца в училище“. Това каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Стремим се да развием своеобразна териториална отговорност и активна училищна политика по отношение на тези деца, защото механизмът работи преди всичко на терен, чрез взаимодействие с родителите. Всекидневно екипите убеждават колко важно е децата да ходят на училище, допълни министър Вълчев. По думите му основно предизвикателство към момента е учениците да посещават училище редовно. Като причина за отсъствията на ученици той посочи трудовата мобилност на родителите. От близо 260 хиляди деца 160 хиляди са били в чужбина.

Важно е да насърчаваме повече деца да се включат в професионалното образование, за да посрещнем очаквания недостиг на пазара на труда в редица области. Стимулираме децата чрез допълнителни стипендии и увеличихме приема в системата на професионалното образование от 48 на 56 процента, допълни министър Вълчев.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери училище | хиляди | деца | Вълчев

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори