Корнелия Нинова: Битката по улиците е за морала, но битката е и за хляба

"Тук ни събра грижата за хората. Заедно сме, за да защитим децата си, семействата си, родителите си от грабежа. За 10 години управление на Борисов ГЕРБ и придружните им партии ограбиха настоящето им. Тук сме, за да им попречим, за да ограбят и бъдещето ни", заяви още тя.

 25.07.2020 13:51
Корнелия Нинова: Битката по улиците е за морала, но битката е и за хляба

Събра ни любовта към България - тук сме, за да я спасим от мафията. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на митинг-протестът "Бузлуджа 2020" пред Министерски съвет. "Добре дошли от Варна, Бургас, Стара Загора, Шумен, Пловдив, Пазарджик, Враца, Габрово, Ловеч, Симеоновград. Тук има хора от всички области на България. Тук има по една частица от всяко българско кътче. Тук сме събрани млади, средно поколение и възрастни. Тук сме работници и служитлеи, инженери и земеделци, айтиспециалисти и поети, писатели и дейци на културата и образованието. Ето ни - различни по възраст и по занятие, но ни събра любовта към България. Тук сме заедно, за да я спасим от мафията", каза още Нинова.

"Тук ни събра грижата за хората. Заедно сме, за да защитим децата си, семействата си, родителите си от грабежа. За 10 години управление на Борисов ГЕРБ и придружните им партии ограбиха настоящето им. Тук сме, за да им попречим, за да ограбят и бъдещето ни", заяви още тя. 

Битката по улиците е за морала, но битката е и за хляба - ние имаме честните хора, с които да градим България, подчерта председателят на БСП.

"Скъпи социалисти, постигнахме най-голямата победа - смелостта победи страха и хиляди българи са по площадите на България - свободни и смели. Нека днес от тук ние десетките хиляди социалисти да поздравим всеки един от тях. Нека да им кажем, че сме заедно в общата битка за отвоюване на държавата от мафията. И на свободата от задкулисието. Заедно сме, българи във всяко кътче на България и извън нея. Ние сме заедно не само да ви свалим от власт. По-важното - ние сме заедно, за да градим България отново. Ние имаме план за България. Ние можем, ние знаем как. Ние имаме почтените и честни хора, с които да го направим, защото, скъпи социалисти, скъпи българи, днес борбата е за морала. Битката по улиците е за морала, но битката е и за хляба, за работните места за това всяко дете да може да се образова, да може всеки от нас да има достъп до здравеопазване, да има справедливи доходи, достойни пенсии, да има чиста природа и да пазим плодородната си земя. Това е нашата клетва пред България, това е нашия ангажимент към нашите сънародници. Това е нашият план за възстановяване на страната", категорична бе Нинова.

"Днес е и битка за справедливост. Справедливост чрез солидарност. Нека бъдем солидарни с всеки лявомислещ и честен родолюбец, но не само. Нека подадем ръка на всеки българин, който милее за род и Отечество. Нека гарантираме, че всеки българин ще бъде свободен да говори и твори и прави това, което мисли и това, което иска. Всеки, който иска условия за почтен бизнес, ще ги получи. Всеки, който иска да се развива според качествата си, ще има условия за това. Това е нашата кауза. Нов - път за България. Сега, когато се върнете в родните си места, подайте ръка до всеки до вас. Дайте им още вяра, дайте им още смелост. Скъпи социалисти, за нас е отредено да бъдем водачи, особено в този труден момент за България и за Европа. Ние можем да бъдем водачи на своя народ, като го обединим и поведем по пътя, който можем да начертаем", заяви лидерът на БСП.

Снимка: Информационна агенция "Фокус" 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери БСП | Корнелия Нинова | Министерски съвет | митинг-протест

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори