Богородична стъпка

Местността Богородична стъпка се намира в близост до Старозагорските минерални бани.

Богородична стъпка

Местността Богородична стъпка се намира в близост до Старозагорските минерални бани. Местността е от изключително важно духовно и религиозно значение не само за местните жители, а и за туристи от всички краища на страната, които редовно посещават мястото основно заради приписваните му лечебни сили и всеобщото твърдение, че в близост има силно енергийно поле.

Според археолозите, които са  проучвали мястото през 1-3 век тук е имало светилище. Според учените често са се правели жертвоприношения, като основно доказателство за това според тях, е добре запазеният саркофаг с датировка около 2-3-и век от н. е.

За местността има много легенди . Един от митовете гласи, че това е част от пътя на самата Дева Мария. Богородица е стъпила на това място и като резултат се е образувала дупката, която дори и през лятото е винаги пълна с вода.

Вярващите приемат местността като силно енергийно поле. В местността пристигат хора от различни точки на България, те се събират около малкия параклис, за да се помолят с надежда за изцеление или намиране душевен мир. Малкият храм е построен по идея на местен гражданин, който усърдно и продължително е събирал дарения като израз на помощ от желаещите да допринесат към инициативата негови съграждани от Стара Загора.


Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Маркери Богородична | място

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори