Мобилна поликлиника обикаля селата около Димитровград

В село Крепост за поликлиниката преглежда хората за втори път. Прегледите нямат нищо общо с COVID-19, тъй като проектът е изготвян пред да стане ясно, че ще има пандемия от коронавирус.

 19.06.2020 14:00
Мобилна поликлиника обикаля селата около Димитровград

Мобилна поликлиника обикаля по селата в община Димитровград. На място се правят изследвания, резултатите от които са достъпни дистанционно за лекарите. Така те могат да проверяват състоянието на своите пациенти.

В село Крепост поликлиниката преглежда хората за втори път. Прегледите нямат нищо общо с COVID-19, тъй като проектът е изготвян пред да стане ясно, че ще има пандемия от коронавирус.

„Телемедицината е един от най-мощните инструменти за подобряване на качеството на медицинското обслужване на хората. Когато започнахме да разработваме проекта през 2016 г. не предполагахме колко актуален ще бъде той сега", каза кметът на община Димитровград Иво Димов.

„В продължение на над 10 месеца ще бъдат направени над 7 200 прегледа на територията на всички 26 населени места. Най-ценното е, че хората ще могат без да ги напускат да получават качествена медицинска грижа", посочи още той.

Източник: nova.bg

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Има такъв народ


Маркери хората | Община | Димитровград | села | Поликлиника | мобилна

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори