За нова енергийна стратегия настояват енергетиците към КНСБ

Това е записано в позиция на федерацията, а ако управляващите не предприемат действия, браншът е готов на протестни действия, заяви председателят на федерацията Георги Петров.

 07.01.2022 09:41
За нова енергийна стратегия настояват енергетиците към КНСБ

Националната федерация на енергетиците към КНСБ се обяви за спешно приемане на нова Енергийна стратегия на България, енергийният сектор да не бъде обременяван със социални функции, както и за запазване на комплекса "Марица Изток".

Това е записано в позиция на федерацията, а ако управляващите не предприемат действия, браншът е готов на протестни действия, заяви председателят на федерацията Георги Петров.

„Въпросът все още не е обсъждан, ще изчакаме да видим каква ще бъде реакцията на правителството, но за съжаление, това е нашето оръжие-протести.

Ако не ни обърнат внимание и не видим, че има реални действия, не се постави срок в обозримо бъдеще за това какво ще се случва, това е начинът“.

Позицията на НФЕ към КНСБ е приета на заседание на Координационния й съвет в края на миналата година.

Националната федерация на енергетиците иска още в началото на тази година Министерство на енергетиката да поеме ангажимент с конкретни срокове за създаване, обсъждане и приемане на стратегията. Според федерацията, въпреки че темата за запазване на енергийния комплекс „Марица Изток“ е поставена като специален акцент, предложените мерки не показват ясно посоката, в която ще се движи правителството.

Източник: Радио Стара Загора

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери действия | Федерацията | енергетиците

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

#1 Каталина 07.01.2022 15:37

Изобщо не чакайте нищо ото това правителство. То не знае какво прави и идея няма що дири в управлението


Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори