Къде най-често наемат кадри в Старозагорско?

Най-голямо увеличение на наетите лица се наблюдава в дейностите „Финансови и застрахователни дейности“ и „Хотелиерство и ресторантьорство“.

 19.05.2022 13:33
Къде най-често наемат кадри в Старозагорско?

По предварителни данни на Националния статистически институт наетите лица по трудово и служебно правоотношение в област Стара Загора към края на март 2022 г. намаляват с 0.2% спрямо края на декември 2021 г., като достигат 95.8 хиляди, показват данните на отдел "Статистически изследвания - Стара Загора" в НСИ. Спрямо края на четвъртото тримесечие на 2021 г. най-голямо намаление на наетите лица по трудово и служебно правоотношение е регистрирано в икономическите дейности „Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения“ и „Административни и спомагателни дейности“.

Най-голямо увеличение на наетите лица се наблюдава в дейностите „Финансови и застрахователни дейности“ и „Хотелиерство и ресторантьорство“. В структурата на наетите лица по икономически дейности най-голям е относителниятдял на наетите по трудово и служебно правоотношение в дейностите „Преработваща промишленост“ и „Търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети“- съответно 30.4 и 13.6%.

В края на март 2022 г. в сравнение с края на март 2021 г. наетите лица по трудово и служебно правоотношение намаляват с 1.5 хиляди, или с 1.6%. Най-голямо намаление на наетите в абсолютно изражение се наблюдава в икономическата дейност „Преработваща промишленост“ - с 1.2 хил., а най-голямо увеличение - в „Хотелиерство и ресторантьорство“ - с 0.4 хиляди. В процентно изражение най-значително е намалението в икономическата дейност „Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения“, а увеличението е най-голямо в „Хотелиерство и ресторантьорство“ и „Други дейности“.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери лица | края | март | дейности | голямо | наетите | трудово | правоотношение | служебно | 2021

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори