Над 2 милиона са инвестициите в Старозагорско по Програмата за морско дело и рибарство

Инструментите на Общата политика в областта на рибарството и финансовата подкрепа по ПМДР 2014-2020 г. ще допринесат за модернизация на рибния бранш и изграждане на устойчив сектор

 18.11.2019 09:22
Над 2 милиона са инвестициите в Старозагорско по Програмата за морско дело и рибарство

2, 17 млн. лв. са инвестициите, постъпили в област Стара Загора по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г., по 3 сключени договора за подкрепа на производители. Това каза в Стара Загора заместник-министърът на земеделието, храните и горите д-р Лозана Василева, която присъства на изложението „Изберете българската риба“.

Д-р Василева беше категорична, че инструментите на Общата политика в областта на рибарството и финансовата подкрепа по ПМДР 2014-2020 г. ще допринесат за модернизация на рибния бранш и изграждане на устойчив сектор.

“МЗХГ насърчава политиката на отговорно финансиране на сектора на рибарството и аквакултурите с грижа към околната среда и съхраняване и популяризиране на традиционните за България видове риба и рибни продукти”, допълни Василева.

На изложението бяха представени 12 щанда с регионални производители на прясна българска риба от видовете шаран, акула, калкан, морска лястовица, толстолоб, сом, миди, рапани и веслонос . Част от фестивала беше кулинарна демонстрация и състезание, базирано на демонстрираната рецепта, с участието на шеф-готвача Сандра Алексиева.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Старозагорско | инвестиции | Програмата за морско дело и рибарство

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори