От дамаджани до дезинфектанти на Автопазара в Стара Загора

Работата на Автопазара е възобновена със заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров. При общуване между търговци и клиенти носенето на защитни маски е задължително.

 16.05.2020 13:07
От дамаджани до дезинфектанти на Автопазара в Стара Загора

Автопазарът в Стара Загора отново работи. Събота - пазарен ден, търговци и купувачи не липсват на обособеното място за търговия край града на липите. Коронавирусът не е пречка, стига човек да знае какво търси и да има пари, за да си го купи. Трудно е да се обобщи накратко какво точно се продава. Има всякакви неща: от дамаджани, спортни екипи, гуми и книги......до детски играчки. Старият израз "от пиле - мляко" важи и тук с пълна сила.

Дамаджанките се купуват за механи, обяснява пред stz24.com продавачът, който твърди, че не е местен, а е дошъл от по-далеч. Склонен е да прави намаления. Всяка струва според размера. Вървят от 8 лева нагоре.

Дядо Генчо пък чака клиенти на сергия, отрупана с коли, камиони и други детски играчки. "Две играчки струват левче", обяснява мъжът от третата възраст и изрежда част от това, което предлага: играчки, домашни потреби, офицерски колан, дамски накити, обувки.

"Да ви кажа, давам ги евтино нещата, все ще намерени някой да си купи нещо". Смята, че заради коронавируса и ограничителните мерки са загубили всички търговци, а не само той. Ако не пари, то поне връзките с хората и общуването, обобщава дядо Генчо.

Кризата е ударила даже и по търговията на перилни и почистващи препарати и дезинфектантите, въпреки че все още има огромна нужда от тях, тъй като COVID-19 още не си е отишъл.

"Не върви в момента търговията", обяснява друг продавач. Според него причината е, че хората все още не знаят, че Автопазарът вече работи.

На съседни маси се кипрят акордеон, микрофони и озвучителна техника. Има и колелета за най-нетърпеливите за велоемоции. Лятото дойде по-рано с високите температури, парковете вече са отворени и все по-често велосипедът се превръща в най-добрия приятел на човека. 

Добър приятел може да е и бормашината, но дали? Борис Стоянов, продава инструменти на единия край на Автопазара. Дошъл е рано сутринта, към 7 и половина. По думите му обаче нямало интерес към това, което предлага, макар че сме в сезона на ремонтите. Казва, че преди пандемията не било така и той лично е загубил много от затварянето на тържището заради мерките срещу разпространението на коронавируса.

 

Необходимостта от защита от слънцето пък може да ви доведе до място, на което изборът е голям. 

   

Всъщност завръщането на шапките и всичко, което се продава обикновено на Автопазара става възможно след заповед от вчера, с която се възобновява работата на пазара. Заповедта е на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров. Създадена е организация за недопускане на струпване на хора и спазване на всички противоепидемични мерки. При общуване между търговци и клиенти носенето на защитни маски е задължително. 

 

 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара Загора | книги | заповед | коронавирус | автопазар

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори