ОбС подкрепи предложение за оптимизиране разходите за лекарствени продукти за общинските здравни заведения

Към настоящият момент ,,СБАЛПФЗ'' и ,,Център за психично здраве‘‘ работят с болничната аптека в гр.Казанлък, като освен заплащането за лекарствени средства, в графата за разходи влизат още ,,такса обработване и обслужване“ от въпросната аптека и гориво. Общият месечен допълнителен разход възлиза на около 2400 лв.", обяснява съветникът в предложението.

 30.07.2020 16:36
ОбС подкрепи предложение за оптимизиране разходите за лекарствени продукти за общинските здравни заведения

С 43 гласа "За" общинските съветници подкрепиха днес предложението на Боян Кулев от партия "Воля" за оптимизиране разходите за закупуване на лекарствени продукти за общинските здравни заведения. 

,,Специализираната болница за активно лечение на Пневмофтизиатрични заболявания-Стара Загора'' ЕООД ,,Център за психично здраве-Стара Загора'' ЕООД и ,,Комплексен онкологичен център-Стара Загора'' ЕООД са общински дружества с действащ принципал Общински съвет Стара Загора. Трите здравни заведения имат ежедневна нужда от лекарствени средства във връзка с лечението на своите пациенти. На този етап единствено ,,Комплексен онкологичен център'' разполага с болнична аптека, от която си набавят лекарствени продукти за собствените си нужди. Към настоящият момент ,,СБАЛПФЗ'' и ,,Център за психично здраве‘‘ работят с болничната аптека в гр.Казанлък, като освен заплащането за лекарствени средства, в графата за разходи влизат още ,,такса обработване и обслужване“ от въпросната аптека и гориво. Общият месечен допълнителен разход възлиза на около 2400 лв.", обяснява вносителят на предложението.

"Целта не е да задължавам кой откъде да се снабдява, а възлагам на управителите на двете здравни заведения в срок до 3 месец да излязат с най-изгодното предложение за набавяне на лекарствени средства от болнична аптека в Стара Загора. Така ежемесечните разходи за медикаменти към Казанлък ще бъдат пренасочени към Стара Загора, а средствата, които се отделят за лекарства ще бъдат рецудирани и ще се използват по-рационално, обясни в залата Кулев.

Предложението е законосъобразно и нормативно издържано, стана ясно още и се базира на експертизата на общинския съветник.

"Занимавам се от 12 години с фармация, затова мога да кажа спокойно, че предложението, което правя се основава на експертен опит и здрава логика. Основание затова ми дава пълният анализ на дейността на трите общински дружества и направен одит", обясни още Кулев пред местния парламент.

 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери предложение | разходи | воля | Боян Кулев | оптимизирани

Лев или евро?
06.08.2020 13:24

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори