540 000 лв. е глобата заради забавянето на ремонта на пешеходната зона

През изминалия мандат в Стара Загора са реализирани проекти за над 100 милиона лева

 26.09.2019 21:26
540 000 лв. е глобата заради забавянето на ремонта на пешеходната зона

„Виждам възможност да надграждаме и считам, че можем заедно, като екип, да продължим напред, за да стане Стара Загора още по-добър град“. Това каза кметът Живко Тодоров пред старозагорци по време на отчета за изминалите четири години.

През изминалия мандат в Стара Загора са реализирани проекти за над 100 милиона лева.

Отчетът бе направен в обновената зала на Синдикалния дом, а по думите на кмета „това е символичен знак за извършеното през изминалите осем години“. Многофункционалната зала е ремонтирана за 3,4 милиона лева от бюджета на община Стара Загора.

През четирите години от мандата са приключени инфраструктурни проекти, като надлеза над жп линиите, новите кръгови на бул. „Славянски“ и до Билла, реконструкцията на парк „Аязмото“, площада пред общината, пешеходната зона. Заради закъснението на ремонта на пешеходната зона фирмата е глобена с 540 000 лева, което е близо 10% от стойността на проекта.

През изминалите години е подобрена и обновена образователната инфраструктура, ремонтирани са 12 училища, 11 детски градини, 5 ясли и 4 физкултурни салона за 18 милиона лева.

През годините е запазена финансовата стабилност на общината и високия кредитен рейтинг, учредена бе Индустриална зона „Загоре“ като възможност за развитие на бизнеса и осигуряване на нови работни места. Вече има сключен договор и с първия инвеститор.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери години | зона | проекти | През | пешеходната

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори