Антон Андонов, ВМРО: Важно е спортната зала в Стара Загора да бъде построена

"Надявам се, че ще се стигне до разумно решение и тази спортна зала да бъде построена. Това ще бъде съоръжение без аналог в Южна България - с всички приходи, които ще дойдат и реклама на града ни", коментира в интервю за stz24.com председателят на групата общински съветници от ВМРО-БНД в местния парламент Антон Андонов и регионален коордиантор на партията.

 24.01.2021 14:08
Антон Андонов, ВМРО: Важно е спортната зала в Стара Загора да бъде построена

Г-н Андонов, как ще коментирате новината, че КЗК спря конкурса за избор на идеен проект за изграждане на многофункционална спортна зала "Арена Стара Загора", заради конфликт на интереси?

Нека разделим темата за спортната зала на две. Обсъждането на финансирането на спортната зала бе преди около година, в последните две седмици се появиха безумни твърдения от някои общински съветници от Стара Загора, че едва ли не парите, които са отделени за спортната зала в Стара Загора - около 24 милиона лева, са все едно хвърлени пари на вятъра и с тях можело да се възстанови болницата в Радунци, така твърдят, например, от "Възраждане". Нека отворим една огромна скоба, болницата в Радунци е търговско дружество по действащия търговския закон, фалирала е от преди 10 години. Двете неща са несъвместими. Започва да се създава едно усещане "дайте да не строим спортна зала, а да направим болница" - двете неща нямат нищо общо. На второ място - тази спортна зала ще бъде единствената по размер и капацитет от София до Бургас с всички възможности, които дава на цяла Южна България. Във втората част на нашия разговор нека да бъдем напълно наясно, че Община Стара Загора няма никакво участие нито в комисията, която е сформирана, нито по отношение на хората, които подават документи. Процедурата е анонимна. Всички участници имат право да обжалват решението на Комисията за защита на конкуренцията.

Какви трябва да са следващите стъпки, според Вас?

Мисля си, че може би през тази седмица трябва да се съберем ОбС и администрацията, за да направим така , че процедурата отново да се възобнови и да не очакваме отново 2 години докато се обяви конкурс, тъй като парите са осигурени. Не всяка община получава инвестиция от 24 млн лева. Надявам се, че ще се стигне до разумно решение и тази спортна зала да бъде построена. Това ще бъде съоръжение без аналог в Южна България - с всички приходи, които ще дойдат и реклама на града ни. Лошото е, че наближават избори и всякакви партии се мъчат да правят имидж върху Стара Загора и нейното развитие. Това, което предстои, ще е строеж за около 4 години, с работни места, с приходи, които ще влязат. А след това, можем да се превърнем като София и Варна, реално в България в момента има две такива зали, третата ще е в Стара Загора. 

Тоест смятате, че на обект "Многофункционална спортна зала" трябва да се гледа като на обект от първостепенно значение? В дневния ред на заседанието на ОбС, което ще се проведе на 28 януари е внесено подобно предложение,  но се очаква то да бъде изтеглено предвид ситуацията с КЗК.

Да, много малко обекти в страната стават обекти клас А, за да бъдат построени по-бързо. Представете си, ако имаше подобна тематика към 1879 година, Лубор Байер нямаше да направи проекта на Стара Загора. Крайно време е да спестим политическите страсти и упражняването на тема харчене на пари, защото е важно тази зала да бъде построена. Тя ще допринесе за развитието на града ни и ще остане за следващите поколения.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери зала | Стара Загора | Антон Андонов | многофункционална спортна

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори