Петя Касърова: Създадохме клуб за благородни каузи, добри идеи и дела за Раднево

"Над 30 дами членуват в клуба към момента. Отворени сме към всички с добри сърца, които искат да са дейни, които имат желание и идеи за различни инициативи да се присъединят към нас", казва Петя Касърова, която е инициатор за създаването на клуба.

 24.03.2024 09:09
Петя Касърова: Създадохме клуб за благородни каузи, добри идеи и дела за Раднево

Тя е на 37 години, зодия Телец, семейна, майка на 11-годишен син.  Раднево е родното й място. Завършила е СУ „Гео Милев“ в миньорското градче и Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. Тези, които я познават, знаят, че е упорита, понякога и стихийно упорита, че е човек на действията, с усет към красивото и че знае как да постига целите си. Наясно е, че в основата на един успех е идеята, а нейната идея е да създаде Дамски клуб в Раднево. Така и прави….

Петя, как възникна идеята ти за създаване на Дамски клуб в Раднево?

Идеята е още от детството ми. От малка обичам да помагам с каквото мога на хората. Така съм възпитана. Доброто винаги е било в мен и ми се иска да „заразя“ в добрия смисъл на тази дума повече хора с това да се отдадат на благотворителни каузи в полза на другите. Да помагаш на някого те радва и те прави щастлива. Това ще правим и ние в Дамския клуб. Може и да не ми повярвате, но сънувах този Дамски клуб, а ето че той вече е реалност. Регистриран е през февруари под формата на сдружение.

Какви са целите, които си поставяте?

Целта ни е да реализираме различни инициативи в полза на хората – малките и големи жители на община Раднево. Ще работим за подкрепа на деца с таланти, ще подпомагаме обучението на младите хора, които имат желание да се развиват. Предстои разговори с директори на училища относно това има ли деца, които се нуждаят от средства, за да продължат образованието си. Ще подпомогнем и абитуриенти. Да помогнеш на нуждаещ се, да осъществиш мечта, това е нещо изключително. Някоя дама може да предложи своя идея за града за нещо, което до сега не е съществувало. Защо да не го осъществим всички заедно, ако е по възможностите ни, разбира се. Това е място, на което се събираме жени от различни възрасти и професии, майки, за да обсъждаме проблемите, да комуникираме по важни за нас теми и за всичко, което ни вълнува. В същото време ще се опитаме да загърбим сивите ежедневни трудности и да бъдем по-усмихнати и по-полезни.

Лесно ли намери съмишленички в малкия град, в който живееш за тези големи дела?

Да, нашият град е малък и намерението за създаването на дамския  клуб бързо се разчу. Имаше жени, които бяха подразбрали нещо и се свързаха с мен, за да попитат за какво точно става дума. Над 30 дами членуват в клуба към момента. Отворени сме към всички с добри сърца, които искат да са дейни, които имат желание и идеи за различни инициативи да се присъединят към нас. Нека ни потърсят. Всяка дама, навършила пълнолетие, която е позитивна и иска да подкрепи благородна кауза и да помага е добре дошла!

Предстои първата ви инициатива, която ще е на Благовещение, ще разкажеш ли повече за нея?

Искаме да зарадваме малчуганите и учениците в детските градини и училища, както в Раднево, така и в населените места на общината. Решихме да им направим скромен подарък. Тъй като пролетта вече дойде, подготвихме игри за спорт навън, подходящи за този сезон. Благовещение пък е един значим празник, свързан с благата вест и символ на новото начало. В народните представи този ден се свързва с окончателното пролетно пробуждане на пролетта. Смята се, че на Благовещение трябва да се направи добро дело. Именно заради това решихме да стартираме точно на този ден дейността на Дамския клуб и да зарадваме децата.

Какво още да очакваме в близко време?

Имаме много идеи, тепърва ще ги обсъждаме, ще решаваме какъв е пътят за реализацията им и ще продължаваме да мислим в посока как да постигнем добри неща за Раднево. Ще издам, например, че имаме дама, която е медицинско лице. Тя има желание и намерение да се включи с полезни лекции за деца и родители.

Кой е най-големият успех, който ти се иска да постигнете?

На нас, които сме част от Дамския клуб, ни се иска за клуба и града да се чуе извън пределите на България. Имаме богата култура тук, в тракийския край, ценно историческо наследство, има достатъчно неща, които могат да се популяризират по света и да се рекламират. Пожелавам на Дамския клуб интересни инициативи, сбъднати мечти и нови и нови съмишленици.

С Петя Касърова разговаря Светла Тенева

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери клуб | Раднево | нещо | различни | дама | иска | желание | Благовещение | инициативи | Дамски

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори