Калин Владев, татко на Марти: Битката за здравето на детето ни продължава, благодарим на всеки за подкрепата

 22.01.2024 14:31
Калин Владев, татко на Марти: Битката за здравето на детето ни продължава, благодарим на всеки за подкрепата

Калин Владев е баща на Марти. Детето е на 10 години, то е с диагноза Генерализирано разстройство в развитието. Семейството живее в Бургас. Години наред Мартен Владев се бори за здравето си с помощта на родителите си и безброй приятели. Битката продължава, тъй като са нужни още средства, за да продължи лечението на момченцето.

От колко време се борите с диагнозата и как започна всичко?

На 1,6 г. когато беше Марти, той рязко се промени, спря да ни гледа в очите, от едно усмихнато бебе, стана неспокоен и тревожен, трудно заспиваше, казваше срички, които изчезнаха, вглъби се в едно синьо кубче, с което лягаше и ставаше. Започнахме с посещение при детски психолог, който изказа съмненията си за аутизъм. В този ден всичките ни мечти се сринаха! Не бяхме запознати какво е аутизъм, мислихме, че е нещо временно и той ще оправи. След като се съвзехме от шока, започнахме да търсим информация в интернет и групи и осъзнахме, че ни очаква голяма битка.

Какви са възможностите за подобряване на състоянието на детето?

На 2 годинки Марти започна посещение при логопед и психолог. От тогава до днес той не е спирал да посещава терапии. На 2,10 г. го вкарахме в Барокамера, имаме над 200 терапии до момента в Барокамера. Минахме през електростимулации, звукостимулации, музикотерапия, кинезитерапия, поведенческа терапия, хипотерапия, биомедицина, безброй изследвания и още много други.

Има ли напредък, как му влияят всички тези терапии?

От всяка терапия е имал по-малко напредък. Проговори на 4 години, като все още не може да изговаря добре думите, според логопедите е с говорна апраксия. Към днешна дата не можем да проведем диалог с него, не може да разкаже как е минал денят му и какво е правил.

От 2020 г. правим консултации с италиански лекар, който работи с деца с аутизъм. С напредването на възрастта започнахме да се интересуваме от терапията със стволови клетки по протокол за деца с аутизъм. Говорихме с родители, които бяха правили по няколко вливки на децата си с много добър резултат, напредък в говора, разбирането, увладяване на лошото поведение, осъзнаване. И така от 2022 година започнахме терапиите със стволови клетки. Имаме вече 3 вливки, които дадоха на Марти доста добро разбиране, по-добра фина моторика, социализация, но имаме още много неща, които трябва да подобрим, за това трябва да продължим с вливките на стволови клетки.

Как се справя семейството физически и финансово?

Съпругата ми откакто се е родил, не може да работи. Тя е от сутрин до вечер с него на училище и терапии. Когато започнахме да се интересуваме от терапията със стволови клетки, имахме наши събрани средства в размер на 10 000 лв, които всъщност стигнаха само за самолетните билети до Мексико, където ни беше първата вливка и се наложи да направим кампания в подкрепа на Марти.

Направихме Фейсбук група благотворителен базар “ Шанс за светло бъдеще и пълноценен живот за Марти”
https://www.facebook.com/profile.php?id=100090682688969

Помогнаха ни много хора, фирми, известни личности, училища с благотворителни базари, включително училището, където учи Марти, кой с колкото може.

Колко ценна е подкрепата на хората?

С огромна благодарност и признателност сме към всички, които ни помогнаха. Марти вече има 3 вливки, но трябва да продължим, за да подобрим още състоянието му, за може един ден да е самостоятелен човек и да живее пълноценен живот.

Детето също така има чревни и метаболитни проблеми, с които също трябва да се борим. Имаме оферта от клиника в Словакия за ФМТ инпланти - това са полезни бактерии, които ще изградят нов микробиом в червата на Марти. Тази процедура също има добро въздействие върху състоянието на децата с аутизъм, особено тези, които имат пропускливи черва и трупат непрекъснато токсини, които не могат да изхвърлят, навлизат в кръвния поток и достигат до мозъка. Пакетите са различни, само имплантите са 4570€, + капсули за 2 месеца още 5500€.

Лечението със стволови клетки варира от 7500€ до 12000€ в различните клиники. Ще се насочим към клиника според средствата, които успеем да съберем. Това е цена само за една вливка, която е непосилна за нашето семейство...

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери трябва | също | клетки | аутизъм | имаме | стволови | вливки | Марти | терапии | започнахме

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори