Тихомир Тенев, ИТН: Искаме в следващото НС да има хора с морал и почтеност

"Задачата за мен винаги е била една и ще продължи да бъде такава: промяната на статуквото в страната и борбата с корупцията. Затова съм в ПП "Има такъв народ" - време е за промяна, а не за подмяна, каквато се опитват да наложат така наречените стари играчи в политиката", казва в интервю за stz24.com старозагорският народен представител в 46 НС.

 16.09.2021 15:28
Тихомир Тенев, ИТН: Искаме в следващото НС да има хора с морал и почтеност

Г-н Тенев, 46-то НС приключи своята работа. Каква е оценката, която му давате? Пред медиите председателят Ива Митева заяви, че Парламентът е свършил добра работа, като акцентира върху актуализацията на бюджета, парите за земеделие, култура и туризъм..

Колкото и да беше кратко това 46-то НС, успяха да се приемат три бюджета - на НЗОК, на ДОО и националния бюджет за 2021 г. Важно беше и това, че се отдели Бюрото за защитата от прокуратурата и бе върнато в Министерството на правосъдието. Приеха се и няколко ратификации на договори от голямо значение. Този 46 Парламент беше изпълнен с конфликтни ситуации. Надявам се, че в следващия те ще са значително по-малко, за да нарастне доверието на хората към политиците.

Казвате конфликтни ситуации, как се работеше в това НС?  

Атмосферата беше напрегната, а работата продължителна, оставаме с надеждата, че е била ползотворна. Смятам, че направихме своеобразен рекорд с приключване на част от заседанията в 2 през нощта. Когато има диалог, разбирателство и се провеждат заседанията спокойно, само така може да се върви напред. 

Коя е темата с продължение за Старозагорски регион? Вие бяхте член на Комисията по енергетика..

Ще продължим досегашната политика в посока на това въглищните централи да работят възможно най-дълго време. Подписахме се в декларация заедно с председателя на комисията Иван Хиновски. Това стана по време на среща в административната сграда на на "Мини Марица-изток" през тази седмица. Взеха участие ръководството на Мините,  представители на министерството на енергетиката и на БЕХ, присъстваха и кметовете на Стара Загора, Раднево, Гълъбово, Нова Загора, представители на синдикати, на университети. Бе представена иновативна технология за улавяне на въглероден диоксид, с която може да се удължи животът на въглищните централи. 

От днес не сте депутат и сте си у дома - в Стара Загора. Каква е най-важната задача сега?

Задачата за мен винаги е била една и ще продължи да бъде такава: промяната на статуквото в страната и борбата с корупцията. Затова съм в ПП "Има такъв народ" - време е за  промяна, а не за подмяна, каквато се опитват да наложат така наречените стари играчи в политиката.

Започна ли предизборната кампания за парламентарния вот на 14 ноември?

В момента, в който върнахме мандата за съставяне на правителство мисля, че всички започнаха да използват трибуната на НС не за работа, а за пиар, т.е. ние не сме излизали от предизборна кампания. 

Страхувате ли се от прогнозите, които се дават, че ИТН сваля електоралната си тежест на национално ниво?

Ако ни беше страх, нямаше да започнем да се занимаваме с това. Продължаваме да водим битката с надеждата, че ще я спечелим.

С коя партия ще е този път битката?

Самият факт е, че абсолютно всички партии се обърнаха срещу ИТН означава, че сме на прав път. Продължаваме нашата политика, която сме избрали и гласували по начина, по който сме я водели до момента.

Въпреки добрите резултати в предходните кампании в област Стара Загора, отчетохте ли грешки в качеството Ви на областен координатор на ИТН и бихте ли ги поправили?

Да, медийното ни присъствие, например, беше по-скромно. Надявам се този път това да не е така. Разчитаме предимно на срещите с хората, защото те ни дават най-верния показател затова къде се намираме и как стоим в политическото пространство.

Как ще се променят посланията към хората в третата кампания за следващото НС?

Нашите послания винаги са били едни и същи - ние сме честни, искаме в Парламента да има хора с морал и почтенност. Няма да избягаме от това. Каквото обещаваме, изпълняваме. Както сме били досега в предходните, ще продължим със срещите с хората, независимо от пандемията. Ще си останем честни!

Ще промените ли критериите при определяне на хората, които ще попаднат в листите на ИТН?

При всички положения ще има промени, но тепърва предстоят общинските събрания, на които да се направят номинациите. По Устав те се разглеждат от политическото ръководство, после се гласуват на Национален съвет. 

Какво предстои в близък план?

В събота предстои общинско събрание в Стара Загора. Ще бъде обсъдена политическата обстановка в страната и ще бъдат излъчени номинации за кандидати-депутати за 47 Парламент. Ще присъства Виктория Василева, главен секретар на ИТН и зам.-председател на 46 НС. На следващия ден, в неделя, ще проведем среща-дискусия с членове и  симпатизанти на ИТН и жители на Чирпан с участието на Тошко Йорданов и колегите народни представители от Старозагорски избирателен район в 46 НС.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери беше | промяна | народен представител | Тихомир Тенев | ИТН

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори