Георги Кадиев: Ето това е "превзета" държава.

През 2004 г. група служители на НАП възстановяват ефективно около 3 млн.лв. ДДС на фирма, която е "изнесла" 12 млн. чифта мъжки обувки за Кипър. Митническите декларации за износ са фалшиви, а в Кипър живеят има-няма 250 хил. мъже.

 16.08.2022 15:24
Георги Кадиев: Ето това е "превзета" държава.
Гледах Спецов по бТВ сутринта. Обяснения за евентуалната му политическа кариера и неистини- например, че фирмата му Грайнър нямала задължения по ДДС, защото на покупките на зърно нямало ДДС. Всъщност, към периода, за който се отнася ревизията, ДДС има и точно за това е съставен ревизионен доклад, предшестващ ревизионния акт. Като собственик и управител на фирмата Спецов получава ревизионния доклад, разбира, че нещата отиват към акт от над 1 млн.лв. и продава фирмата на малоимотно лице с 24 фирми, преди да е излязъл ревизионният акт.
НАП и до днес не е взела 1 лев от този акт, а Спецов си купил апартамент в Дубай... Казусът е прост, та прост. И Спецов никога не би трябвало да доближава НАП.

Наследникът му? През 2004 г. група служители на НАП възстановяват ефективно около 3 млн.лв. ДДС на фирма, която е "изнесла" 12 млн. чифта мъжки обувки за Кипър. Митническите декларации за износ са фалшиви, а в Кипър живеят има-няма 250 хил. мъже. Групата от 5 данъчни, сред тях настоящият шеф на НАП е арестувана, Борисов е гл. секретар на МВР, Камен Ситнилски е наблюдаващ прокурор. Има досъдебно производство и данъчните са освободени от системата. По-късно Борис Михайлов е обявен за невинен и дори осъжда прокуратурата за незаконен арест. 18 години по-късно е шеф на НАП.

В НАП всъщност има страхотни служители.

Но те никога нямат шанс.

Ето това е "превзета" държава.


И с това трябва да се преборим като общество и политици.
Снимка: PressTV


 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери служители | Кипър | фирмата | Спецов

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори