Българите продават гласовете си за хляб, леща и дърва за огрев

Това стана ясно от думите на Бойко Рашков, министър на вътрешните работи в служебното правителство. Той обобщи работата на МВР срещу купуването на гласове през последните месеци.

 09.07.2021 12:36
Българите продават гласовете си за хляб, леща и дърва за огрев

Търговците на гласове у нас купуват вота на бедните български граждани срещу елементарни продоволствени продукти като хляб, брашно, леща и дърва за огрев.

Това стана ясно от думите на Бойко Рашков, министър на вътрешните работи в служебното правителство. Той обобщи работата на МВР срещу купуването на гласове през последните месеци.

Рашков смята, че през последните години не е правено нищо за да се противодейства на изборната търговия и благодарение на това тя се е развивала необезпокоявано.

„Търговците на гласове използват различни подходи когато искат да ангажират определени групи граждани да гласуват за една или друга партия. На тези граждани е давано хляб, дърва, брашно, леща и други подобни. Разбира се и пари – 30, 40, 50 и малко повече лева. Кой може да се задоволи с това срещу хляб да продаде гласа си? Няма съмнение, че това може да направи много беден човек, за когото такива суми, хранителни продукти или дърва за огрев са ценност, която може да ги мотивира за кого да гласуват“, коментира още вътрешният министър.

Той бе категоричен, че бедността у нас се използва за политически цели.

„После някой, възползвайки се от подобни способи, се явява пред камерите и със задоволство и самочувствие на победител казва: Пак ги бих. Ето по какъв начин се бие противника – който има по-голям ресурс бие онзи, който има по-малък ресурс“, каза Бойко Рашков.

Той смята, че МВР умишлено си е „затваряло очите“ пред подобни престъпления, защото предишните министри днес са кандидати за депутати от определена политическа сила.

Източник: dariknews.bg

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Хляб | граждани | дърва | подобни | гласове | леща | Рашков

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори