В Стара Загора оставиха в ареста Георги Георгиев, задържан по случая с Дебора

Защитата на Георгиев обжалва днес наложената мярка за неотклонение "задържане под стража" по обвинението за отправени закани в убийство към 18-годишното момиче. "Настояхме да бъде изменена мярката в по-лека, тъй като до момента няма нито едно доказателство от прокуратурата по това обвинение", коментира пред журналисти преди заседанието единият от адвокатите Петко Кънев.

 07.11.2023 12:25
В Стара Загора оставиха в ареста Георги Георгиев, задържан по случая с Дебора

Районният съд в Стара Загора потвърди наложения арест на Георги Георгиев, задържан по случая с 18-годишната Дебора Михайлова.

Защитата на Георгиев обжалва днес наложената мярка за неотклонение "задържане под стража" по обвинението за отправени закани в убийство към 18-годишното момиче.

"Настояхме да бъде изменена мярката в по-лека, тъй като до момента няма нито едно доказателство от прокуратурата по това обвинение", коментира пред журналисти преди заседанието единият от адвокатите Петко Кънев.

Съдът обаче не уважи искането на защитниците и остави мярката за неотклонение непроменена. Сред аргументите бе този, че от събраните доказателство до момента става ясно, че Дебора Михайлова изпитва основателен страх от реализация на заканите, че въпреки, че "съществуват колебания относно доказателствата за авторство на престъплението", може да се направи предположение, че обвиняемият е извършител, а предвид това, че е осъждан за престъпление срещу личността е с висока степен на обществена опасност, може да се укрие или извърши друго престъпление.

Това бе второ обжалване на ареста на Георгиев. Ако защитата реши, мярката за неотклонение може да бъде обжалвана отново.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Георги | Георгиев | защитата | В Стара Загора оставиха в ареста | задържан по случая | 18-годишната Дебора Михайлова | обжалва наложената мярка за неотклонение "задържане под стра

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори