Да откраднеш 420 лв по време на ваканция

17-годишен ограби възрастна жена в Казанлък. Съдът в града на розите му наложи постоянен арест.

 10.01.2020 10:54
Да откраднеш 420 лв по време на ваканция

17-годишен младеж е с наложен постоянен арест от Районния съд в Казанлък по искане на прокуратурата, съобщиха от държавното обвинение. Непълнолетният Б. Н. ще отговаря пред закона за грабеж на възрастна жена.

С Решение на местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни Б.Н. е бил настанен във Възпитателно училище - интернат. По време на ваканцията му, на 2 януари 2020 г., в  Казанлък, около 19.40 ч., той вървял зад възрастна жена. Блъснал я и издърпал дамската й чанта. Взел парите - сумата от 420 лв, а чантата с другите вещи изхвърлил.

По образуваното производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначена е експертиза, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще приключи в най-кратки срокове.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Казанлък и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му, който е осъждан за престъпление против собствеността. Настоящото престъпление е извършено в изпитателния срок на условна присъда.

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо непълнолетен за грабеж.

 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Казанлък | прокуратура | грабеж | Районна | Районен съд | възрастна жена | непълнолетен

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори