Осъдиха 17-годишен за убийство

Инцидентът е станал на 14 март

 29.10.2019 08:54
Осъдиха 17-годишен за убийство

Окръжен съд – Стара Загора постанови присъда, с която наложи наказание на 17-годишен младеж „лишаване от свобода“ в размер на две години при първоначален „общ“ режим, като до навършване на пълнолетие следва да бъде настанен в поправителен дом.

Съдът го призна за виновен в това, че в с.Черна гора, област Стара Загора, умишлено е умъртвил мъж, като му е нанесъл удари със сап от брадва по главата. Инцидентът е станал на 14 март, а мъжът е починал на 23 март. Макар и непълнолетен, осъденият е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си, и деянието е извършено в състояние на силно раздразнение, което е предизвикано от пострадалия с тежка обида.

От данните по делото става ясно, че подсъдимият и пострадалият влезли в пререкание в къщата на пострадалия, което приключило с изгонването на непълнолетния, съпроводено с отправени спрямо него псувни от страна на пострадалото лице. След около десет минути подсъдимият, който страда от лека умствена изостаналост, се върнал обратно в къщата, като носел в ръцете си дървен сап от брадва. Влизайки в стаята, подсъдимият заварил пострадалия приклекнал с гръб към вратата, при което го ударил по гърба. От нанесения удар пострадалият паднал на земята, след което подсъдимият му нанесъл още два  последователни удара в главата, довели до смъртта му няколко дни след инцидента.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери подсъдимият | пострадалия

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори