Пожарът в с. Малка Верея, Старозагорско вероятно е умишлен

Около 11 часа пожарът заплашва да обхване селскостопанските постройки на земеделската кооперация, в която има складирано сено и техника.

 27.08.2019 14:27
Пожарът в с. Малка Верея, Старозагорско вероятно е умишлен

Днес, малко преди 10 часа сутринта, е подаден сигнал за пожар. Мястото е с. Малка Верея. Пламъците са бързо са обхванали десетки декари сухи треви в района между селото и Тракийския университет в Стара Загора. Допуска се, че пожарът е запален умишлено, защото огънят е тръгнал едновременно от няколко места край пътя за Стара Загора.

 Пожарът вече е локализиран. Огънят се е разпространил на 300 дка, горят предимно сухи треви и ниска растителност. Няма опасност за близките постройки, информира комисар Стоян Колев, директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Стара Загора.

виж още новини от Стара Загора тук

Общо шест екипа на пожарната се бориха с огъня, те остават на място и следят да не се подновят огнищата. Следи се и огънят да не се прехвърли в западна посока и да не достигне близката борова гора. В гасенето помагат и служители на горското стопанство, както и доброволци от селото. Осигурени са водоноски от община Стара Загора.

Около 11 часа пожарът заплашва да обхване селскостопанските постройки на земеделската кооперация, в която има складирано сено и техника. Само самоотвержената работа на огнеборците спасява ситуацията от стигане до огромно бедствие.

Снимка : news.bg

 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Има такъв народ


Маркери Стара Загора | часа | Малка Верея | постройки | пожарът

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори