Условно наказание и глоба за мъж, нарушил задължителна карантина

Мъжът трябвало да изпълнява задължителна карантина в село в община Мъглиж, но наел такси, за да отиде до Стара Загора.

 29.05.2020 12:02
Условно наказание и глоба за мъж, нарушил задължителна карантина

Наказание от една година „лишаване от свобода“, чието изтърпяване е отложено с изпитателен срок от три години, както и глоба в размер на 10 000 лева, получи 45-годишния подсъдим Т. Г., след като Районен съд – Казанлък одобри споразумението, сключено между него, Районна прокуратура – Казанлък и защитника му.

Подсъдимият се призна за виновен в това, че на 01.04.2020 г. в село в община Мъглиж, по време на обявено извънредно положение, свързано със смъртни случаи, е нарушил мерки, издадени против разпространението или появяването на заразна болест по хората - COVID-19 на територията на страната, като мъжът, поставен под карантина с предписание на Регионална здравна инспекция гр.София, не е изпълнил задължението да не напуска дома си, на който е посочил, че ще пребива.

От данните по делото става ясно, че на 01.04.2020 г., около 03,30 часа, на контролно-пропускателен пункт, находящ се на изхода на гр.Стара Загора в посока гр.Казанлък, полицейски служители проверили таксиметров автомобил, в който пътувал подсъдимият. Те установили, че Т. Г. трябва да изпълнява задължителна карантина в село в община Мъглиж, но наел такси да го откара до гр.Стара Загора, след което да го върне обратно в селото, с което нарушил издаденото му от здравните власти предписание.

Подсъдимият декларира пред съда, че е подписал доброволно споразумението, съгласен е с неговите последици и се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред.

Одобреното от Районен съд – Казанлък споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.

 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Казанлък | Мъглиж | Село | глоба | нарушил | карантина | Регионална здравна инспекция | контролно-пропускателен пункт

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори