Започва второто голямо турне на балета на Държавна опера-Стара Загора

Турнето започва на 6 декември 2023 г. със спектакъла на балета „Лебедово езеро” в гр.Хорн, Нидерландия. Двойни спектакли на „Лешникотрошачката” ще има на 17 декември в гр.Хеерлен, Нидерландия, на 22 и 23 декември /три спектакъла общо/ представлението на „Лешникотрошачката” ще бъде представено в гр.Бон, Германия, на 3 януари 2024 г. – „Лебедово езеро” в гр.Дьотинхем и на 7 януари 2024 г. – „Лешникотрошачката” в гр.Утрехт.

 04.12.2023 14:49
Започва второто голямо турне на балета на Държавна опера-Стара Загора

В продължение на месец и половина – от 5 декември 2023 до 15 януари 2024 година балетната трупа и оркестърът на Старозагорската опера ще представят в различни градове на Германия и Нидерландия общо 39 спектакъла на балетите „Лебедово езеро” /14/ и „Лешникотрошачката” /25/ от П. И. Чайковски. Спектаклите ще дирижира Ивайло Кринчев – главен диригент на Старозагорска опера.

Турнето започва на 6 декември 2023 г. със спектакъла на балета „Лебедово езеро” в гр.Хорн, Нидерландия. Двойни спектакли на „Лешникотрошачката” ще има на 17 декември в гр.Хеерлен, Нидерландия, на 22 и 23 декември /три спектакъла общо/  представлението на „Лешникотрошачката” ще бъде представено в гр.Бон, Германия, на 3 януари 2024 г. – „Лебедово езеро” в гр.Дьотинхем и на 7 януари 2024 г. – „Лешникотрошачката” в гр.Утрехт.

В главните роли освен солистите на балета примабалерината Анелия Димитрова, Кармен Демирташ , Томоки Ишиго, Фиорди Лоха, Марсело Молина, Ивайло Янев, ще дебютират още и Алесия Банин, Рикард Лоренс, Попи Даунинг, Тсао Ю Чен и др. Общо 5 са съставите на „Лебедово езеро” и 4 – на „Лешникотрошачката”, които селектира художественият ръководител на балета Силвия Томова.

Ценителите на класическия балет очакват Балета и оркестъра на Държавна опера-Стара Загора на престижните сцени на театрите в Ротердам, Маастрихт, Грьонинген, Утрехт и др. Последният  спектакъл  от турнето  е на  14 януари 2024 в гр.Ос,  Нидерландия.

Турнето се организира от авторитетната агенция DG Theater • De Graaf & Cornelissen Entertainment.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери спектакъла | езеро | опера | декември | Лешникотрошачката | Нидерландия | януари | балета | 2024 | Лебедово

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори