Невероятна творческа среща с писателката Ивелина Радионова в Гурково

Радионова утвърждава вечното и непреходното чрез ценностите на родния фолклор и традиции.

 13.05.2024 09:22
Невероятна творческа среща с писателката Ивелина Радионова в Гурково

„Невероятна творческа среща имаха читателите с писателката Ивелина Радионова. Тя успя да развълнува всички ни в залата и ни накара да сме горди българи“, каза зам.-кметът Марияна Маринова след срещата, която се проведе в читалището. "Всеки идва с определена мисия, която се превръща в пътеводна светлина в живота му. Нейната, на автора на 13 книги, е гласът на българското", посочи Маринова.
 

Радионова утвърждава вечното и непреходното чрез ценностите на родния фолклор и традиции. Българският дух се възвисява в нейното творчество, зове към опазване на вярата в доброто, на чистотата в човешките отношения, въздига се над трудностите и засища глада на душите. Родолюбието блика от всяка разказана история, осеяна с чисто небе със звезди, с песен на чанове, с пъстро халище и свят хляб. Автор е на „Алтъна”, „Обич”, „Писано с огън”, „Йова разказва”, „България навеки”, „До Боянския майстор” и др., които вълнуват дълго, след като си затворил последната им страница.

Срещата в неделния следобед приключи с автографи и безценни послания.

Източник и снимка: Община Гурково

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Има такъв народ


Маркери Ивелина | читателите | Радионова | невероятна творческа среща | писателката | зам.-кметът Марияна Маринова

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори