Седмицата на програмирането организираха в старозагорско училище

В училището работят и по различни проекти. Викторина по география пък организираха седмокласници като част от Национална програма „Заедно за всяко дете“, по която училището работи. Учениците влязоха в оспорвана битка, отговаряйки на въпроси с избираем отговор, след което търсиха и посочваха обектите на географската карта.

 23.10.2020 12:55
Седмицата на програмирането организираха в старозагорско училище

В СУ „Христо Смирненски“ отбелязаха Европейската седмицата на програмирането с образователни инициативи.

На 20.10. 2020 г. ученици от шести клас представиха пред своите съученици от пети клас мултимедийна презентация на тема „История на изчислителната техника“. Те говориха за възникването, поетапното развитие и усъвършенстване на изчислителната техника. Разказаха и за  Джон Атанасов - баща на компютъра и българският му произход. Учениците изгледаха и видеоклип на тема „Компютърът на бъдещето - холограма.“

На 22.10. 2020 г. ученици от седми клас подготвиха и  представиха пред учениците от шести клас две презентация „История на програмирането“ и „Известни програмисти -пътят към успеха“. Седмокласниците увлекателно разказаха за възникването, историческото развитие, съвремието и бъдещето на програмирането. Посочиха стъпките за навлизане и развитие в професията програмист. Шестокласниците се запознаха и с десетте най-известни програмисти, с техния труд, принос и постижения. Научиха какво е създал всеки един от тях и къде се прилага.

В училището работят и по различни проекти. Викторина по география пък организираха седмокласници  като част от Национална програма „Заедно за всяко дете“, по която училището работи. Учениците влязоха  в оспорвана битка, отговаряйки на въпроси с избираем отговор, след което търсиха и посочваха обектите на географската карта. Везните се накланяха ту на страната на единия отбор, ту на страната на другия, за да се стигне след четвърти кръг до победа на отбора на 7 а клас.

По същата програма третокласниците проведоха занятие „Есента е дошла“. Пред погледа на своите въодушевени родители от клуб „С мама на чай и сладки“ децата апликираха и моделираха, умело ръководени  своята  всеотдайна учителка Велина Йотовска.

Часът завърши с изложба на сътворените от децата апликации, изпълнения на детски песнички и стихотворения, и с чаша билков чай и сладки за всички.

 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери седмица | училище | клас | Старозагорско | развитие | програмирането | организираха

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори