Старозагорските читалища с отчет за 2019 година

Бяха представени акцентите, предстоящите събития и тематичните празници за настоящата 2020 г.

 12.02.2020 15:06
Старозагорските читалища с отчет за 2019 година

Заседание на общинските читалища за разпределение на годишните им субсидии се проведе днес в Стара Загора. На него присъстваха ресорният зам.-кмет Милена Желева, началникът на отдел „Култура” Диана Атанасова, председателят на Постоянната комисия по култура, туризъм и вероизповедания към Общинския съвет Дарин Петков, както и представители на читалищните структури.

„Радостно е, че през последните няколко години повечето читалища към Община Стара Загора развиват дейност, на която могат да завиждат много общини. Имате моята подкрепа и волята да вървим напред заедно, да правим по-смели крачки както в изготвянето  на културния календар, така и в намирането на подходящи бази за вашата дейност“, каза в началото на срещата Милена Желева. „Общината инвестира поетапно средства за ремонт на читалищата и в града, и в селата. Посещавала съм голяма част от сградите - знам недостатъците, но знам и многото подобрения, които бяха направени през последните два мандата“, обобщи ресорният зам.-кмет. Тя благодари на читалищните дейци за всеотдайността. Даде и подробности, свързани с предстоящото приемане на бюджетът на общината за 2020 година, обяснявайки че ще се работи в посока да няма ощетени читалища заради залагането на по-малко средства за събитийния календар.

По време на заседанието Дарин Петков изрази дълбокото си уважение към работещите в местните читалища. „Много ми се иска да бъдем част от ваши събития. Читалището е духовен център, който се създава от единомислещи хора и запазва нашата идентичност”, категоричен бе той.

На заседанието всяко читалище презентира своята дейност за изминалата 2019 г. Бяха представени акцентите, предстоящите събития и тематичните празници за настоящата 2020 г.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара Загора | дейност | събития | читалища | 2020 | Милена Желева | Диана Атанасова

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори