Студенти нарисуваха приказни герои

Рисунките красят детския отдел на библиотека "Захарий Княжески" в Стара Загора.

 18.02.2020 09:21
Студенти нарисуваха приказни герои

Детски усмивки и красиви приказки за доброто, нарисувани в платна, изпълниха Детския отдел на Регионална библиотека „Захарий Княжески" в Стара Загора.

По покана на Детска градина „Светлина", студентите изучаващи „Педагогика на обучението по изобразително изкуство и графичен дизайн" се включват в края на миналата година в Седмица на четенето , а тяхната задача е да нарисуват приказки като „Червената шапчица" и „Грозното пате". Ученици от музикалното училилище „Христина Морфова" също прегръщат идеята и месец след старта на проекта „Да станем по-добри чрез книгите" младежите дариха постери със своите произведения на библиотеката.

Идеята е те да станат част от интериора на Детския отдел- постерите привличат вниманието на най-малките читатели с картината на приказката, кратък откъс от нея и препратка , която да събуди интерес в децата за изчитането на цялото произведение.

 „Стремяхме се да изберем приказки и книжки, които стимулират добротата и техните изборажения да бъдат преведени на един по-съвременен език, да ги погледнат младите хора през очите на съвременните деца, а не през традиционните илюстрации", сподели Главния секретар на Тракийския университет и преподавател по дисциплината доц. Ани Златева.

А директорът на Детска градина „Светлина" Йоана Димитрова подчерта, че не случайно са избрали Тракийския университет за партньор: „Ние много разчитаме на едно сериозно партньорство. Студентите, които завършват Педагогика в Тракийския университет са при нас на държавна практика и смятам, че тези ангажименти носят добро сътрудничество във взаиманата ни работа и по такъв начин самите студенти могат да усетят работата с деца."

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара Загора | отдел | Захарий | университет | Тракийския | студенти | Княжески | приказки | Детския | Детска градина "Светлина"

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори