Джулай морнинг 2020

Идеята да се посрещне първото юлско утро е свързано с новото начало и очакване на по-добро бъдеще. Свързва се също и с начало на лятото.

 Вчера
Джулай морнинг 2020

На всеки 30 юни срещу 1 юли много хора се събират по българското крайбрежие на Черно море, за да посрещнат заедно изгрева на слънцето. Счита се, че слънцето пречиства хората, които го приветстват на 1 юли. Някои  откриват връзка с езически или религиозни обреди. Идеята да се посрещне първото юлско утро е свързано с новото начало и очакване на по-добро бъдеще. Свързва се също и с начало на лятото. 

Джулай морнинг е традиция, свързана с хипи движение, за посрещане на изгрева на 1 юли.Традицията носи името на известната песен „July Morning“ на английската рок-група „Uriah Heep“ от 1971 г.

Празникът започва да се отбелязва през 80-те години.

През първите години Джулай морнинг се посреща на пристанищните кейове на Варна. По-късно популярни стават Камен Бряг, Каварна, Шкорпиловци, Созопол, Ахтопол и др.

Снимка: Ибрахим Карагьозов (изгрева от плажа в Бургас)

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери слънцето | хора | изгрева | Джулай морнинг

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори