Идеи за хармонична баня според принципите на Фън Шуй

Интегрирането на принципите на Фън Шуй в дизайна на вашата баня може да промени начина, по който се чувствате в това пространство.

 31.10.2023 12:19
Идеи за хармонична баня според принципите на Фън Шуй

Вярвате или не, уредената и хармонична баня може да повлияе положително на вашето ежедневно настроение и благополучие.

Фън Шуй, означава вятър и вода. И двете енергии са основните елементи на доброто здраве и самия живот. Китайците използват принципите на Фън Шуй в дизайна на своите домове и градове повече от четири хиляди години.

 

Какво представлява банята във Фън Шуй?

Счита се, че банята има най-нисък енергиен поток сред всички стаи във вашия дом. Преди хиляди години баните са били просто нехигиенични.

Сега ще обърнем внимание на основните правила, които биха ви помогнали да превърнете помещението във функционално и енергийно балансирано пространство.

1. Изчистете ненужните неща

Първата стъпка в създаването на хармонична баня е да се освободите от всичко, което не ви е нужно. Изхвърлете или дарете старите и повредени предмети, козметика или аксесоари, които вече не използвате.

2. Изберете успокояващи цветове

Изборът на правилни цветове може да създаде усещане за спокойствие и хармония във вашата баня. Изберете плочки за баня в нежни и успокояващи цветове като светло синьо, меко зелено или нежно розово.

3. Отразете светлината

Светлината е ключът към енергийната хармония във всяко пространство. Уверете се, че банята ви има достатъчно естествена светлина и добавете подходящи осветителни тела, които допринасят за светлината и топлотата в помещението.

4. Водни елементи

Водата е символ на обновление и пречистване според Фън Шуй. Добавете водни елементи като морски мотиви в декорацията на вашата баня.

5. Огледалата и техните места

Огледалата са важен елемент във Фън Шуй. Те отразяват енергията и трябва да бъдат поставени така, че да не режат енергийни потоци в банята.

6. Съхранение и ред

Добре организираната баня е ключът към хармонията. Използвайте шкафове и кутии, за да подредите козметиката и аксесоарите си.

7. Растения и природа

Добавете растения в банята си, за да придадете свежест и живот на пространството. Изберете растения, които процъфтяват в условията на висока влажност.

8. Енергийни потоци

Уверете се, че вратата на банята не е в линия с входа на дома ви, в противен случай енергията Чи може да премине директно през дома и да излезе от него. Ако вратата е в линия, блокирайте потока с голямо растение или мебел.

Имa биoeнepгийни xapмoнизaтopи, ĸoитo ce cлaгaт близo дo вxoднaтa вpaтa. Te тpaнcфopмиpaт нexapмoничнитe eнepгии и зapeждaт пpocтpaнcтвoтo oĸoлo вpaтaтa c пoвeчe и пo-ĸaчecтвeнa жизнeнa eнepия.

9. Ароматерапия

Използвайте ароматерапия с етерични масла, които създават усещане за релакс и хармония в банята ви.

10. Функционалност

Уверете се, че банята е функционална и отговаря на вашите нужди. Добавете мебели за съхранение и удобства, които ще Ви улеснят в ежедневната рутина.

11. Изберете правилния под

Подовете също имат значение. Изберете нехлъзгащи се материали, които са лесни за почистване и поддържане.

12. Лични аксесоари

Добавете лични аксесоари като предмети, които ви правят щастливи, за да създадете уют във вашата баня.

13. Структура и подредба

Помислете за структурата на банята и как тя се вписва в останалата част на дома ви. Създайте хармоничен поток между пространствата.

14. Баланс и симетрия

Фън Шуй се стреми към баланс и симетрия. Избирайте мебели за баня с правилни, симетрични форми.

15. Поддържайте банята чиста

Последната, но много важна стъпка е да поддържате банята си чиста и подредена.

Интегрирането на принципите на Фън Шуй в дизайна на вашата баня може да промени начина, по който се чувствате в това пространство. Следвайки нашите съвети, вие можете да създадете хармонична баня, която подпомага вашето благополучие и енергия.

Източник на изображение: freepik.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Вашата | пространство | Баня | добавете | елементи | цветове | банята | аксесоари | Изберете | хармонична

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори